Novo američko istraživanje

Otvorene osobe su srećnije od introvertnih

Rezultati istraživanja dobijeni su na osnovu odgovora studenata iz Amerike, Kine, Japana, Filipina i Venecuele, pokazale su da se čak i introvertne osobe osećaju srećnije ako usvoje obrasce ponašanja svojsvene otvorenijim osobama
Lifestyle 22.04.2014. - 11:14h Autor: Tanjug
Foto: Shutterstok

Novo međunarodno istraživanje sprovedeno među mladim odraslim osobama sugeriše da su Otvorene (ekstrovertne) osobe srećnije od introvertnih.

 

Nalazi američkih naučnika s državnog Univerziteta Vašington zasnivaju se na odgovorima studenata iz Amerike, Kine, Japana, Filipina i Venecuele.

 

Časopis "Journal of Research in Personality" dodaje da su ispitanici u svim kulturama uopšteno bili boljeg raspoloženja ako su mogli da se ponašaju slobodno i u skladu sa svojim osobinama ličnosti.

 

Pokazalo se i da se introvertne (zatvorene) osobe osećaju srećnije ako usvoje obrasce ponašanja karakteristične za ekstrovertne (otvorene) osobe.

 

Inače, istraživači veruju da su karakteristike ličnosti uporedive u svim kulturalnim grupama i prema njihovom mišljenju geni imaju 40 do 50 odsto uticaja na varijacije osobina ličnosti.

 

Na sreći se dakle može raditi, a 20 saveta za sreću pogledajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...