PRAZNICI U LJUBIČASTOM

Odaberite drugačije - ukrasite svoj dom kraljevskom bojom: Najlepša praznična dekoracija u ljubičastoj boji!(FOTO)

Sjajne i inspirativne ideje kako da svoj dom ukrasite u ljubičastim tonovima

Lifestyle
Autor:
Odaberite drugačije - ukrasite svoj dom kraljevskom bojom: Najlepša praznična dekoracija u ljubičastoj boji!(FOTO)
Foto: Shutterstock

Obožavateljke ljubičaste boje ove godine mogu da se raduju, jer upravo ova boja je hit, kako u odevanju, tako i u dekorisanju za novogodišnje praznike.

Kada je u pitanju moda, upravo je ljubičasta zasijela na tronu, kako i priliči boji koju s dobrim razlogom nazivaju kraljevskom.

Od davnina su je nosile kraljice i kraljevi. Tako je i Kir Veliki, persijski kralj iz iranske dinastije Ahemenida i osnivač Persijskog Carstva nosio ljubičastu tuniku kao deo svoje zvanične kraljevske uniforme.

U feničkom gradu Tiru koji je danas jedna od najvećih luka u Libanonu proizvodila se posebna ljubičasta boja za tkaninu koja je koštala kao suvo zlato zbog komplikovanog postupka izrade. Upravo zato mogli su je priuštiti samo ono najbogatiji, a to se uglavnom odnosile na pripadnike kraljevskih loza.

Kraljice Elizabeta II. obožava ljubičastu, a britanska imperijalna državna kruna ima ljubičaste detalje. Britanska kraljica Elizabeta I. dozvoljavala je nošenje ljubičaste boje samo najužim članovima kraljevske porodice, a ostalima je to bilo zabranjeno.

Ljubiteljice ovih nijansi ne treba previše uveravati u to da je ljubičasta boja savršena i za praznično uređenje doma.

Možda nije uobičajen odabir, s obzirom na to da prazničnim periodom tradicionalno preovladavaju crvena, zlatna i zelena boja, ali ljubičasta itekako može biti sjajan dodatak božićnom dekoru. I lepa promena koja će osvežiti dom.

Ljubičasta je vrlo dominantna boja i ako je želite spojiti s nekom neutralnijom nijansom, najbolji odabir biće srebrna, sa kojom se savršeno slaže.

Naravno, pravila zapravo nema, jer po pitanju prazničnog uređenja ne važi poslovica koja kaže da je manje više, pa tako slobodno možete mešati boje po svojoj želji.

Pored novogodišnje jelke, predivan ukras doma može biti ukrasni venac s dodatkom ljubičastih kuglica ili mašni, a isto važi i za ukrasne aranžmane s ljubičastim svećama.

Ako ne možete da pronađete sveće u ljubičastom tonu, jednostavno odaberite obične i posegnite za ljubičastim držačima za sveće. A, možete i svoje držače obložiti dekorativnim papirom ili mašnama u ljubičastoj boji. Mogućnosti su bezgranične, potrebna vam je samo mašta i dobro raspoloženje i - magija je tu!

(Stil.kurir.rs/Zadovoljna.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs