PANDEMIJA KORONA VIRUSA

Ovako se poštuju mere: U ovom italijanskom gradu žive samo dva stanovnika i obojica nose maske! (FOTO)


U ovaj zabačeni gradić je teško ući i izaći, te su često jedini stanovnici u gradu

Lifestyle
15:23h Autor:
Ovako se poštuju mere: U ovom italijanskom gradu žive samo dva stanovnika i obojica nose maske! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Đovani Karili i Đampijero Nobili jedina su dva stanovnika u malom italijanskom gradu Nortosku, smeštenom u Umbriji, ali i dalje ozbiljno shvataju opasnost od korona virusa.

Uprkos udaljenosti, i dalje se pridržavaju mera uvedenih u Italiji kako bi se suzbilo širenje virusa.

Paze da su uvek međusobno udaljeni najmanje dva metara. Kad se sastanu da popiju kafu sede na suprotnim krajevima, a dok šetaju nose maske.

“Jako se bojim virusa. Ako se razbolim, prepušten sam sebi, ko bi se brinuo za mene? Star sam, ali želim da nastavim da živim ovde, čuvam svoje ovce, vinove loze, košnice i voćnjak. Želim da berem tartufe i gljive. Uživam u svom životu”, rekao je Karili.

S druge strane, Nobili se ne plaši virusa toliko, već se jednostavno pridržava pravila.

"Nošenje maske i poštovanje fizičke distance nije samo iz zdravstvenih razloga. To nije nešto ‘loše’ ili ‘dobro’. Ako postoje pravila, morate ih se pridržavati zbog sebe i zbog drugih ljudi. Stvar je u principu”, dodao je.

Kažu i da u grad odlaze samo kada su im potrebni lekovi ili zbog posete lekaru, ali ističu da im ne smeta udaljenost od drugih ljudi, posebno sada za vreme pandemije.

“Vodimo veoma jednostavan život. Sve što imamo u ponudi su svež vazduh, mir, tišina i zdrava planinska voda. To je naš spas”, kazao je Karili.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs