Pravi savet

Postoje osobe koje šamaraju rečima: Sa njima postupajte ovako!

Morate voditi računa o svom dobrom raspoloženju i ceniti one koji ga omogućavaju

Lifestyle
Autor:
Foto: Shutterstock

Onaj ko vam je pokvario raspoloženje učinio je ovo: povećao vaš je nivo hemoglobina i adrenalina dok ste bili besni. I naglo ga ispustio - kada ste iskusili depresiju i umor. Vaš stomak je stvorio korozivni sok. Izazvan spazam kapilara. Poremećeni metabolički proces.

 

U stvari, taj čovek vas je pretukao rečima - potpuno iste stvari se dešavaju u vašem telu kao kada vas neko pretuče. To vam uđe u krvotok.

Ako ste brzo oterali drsku osobu i pokušali da je zaboravite, neće vam se dogoditi ništa loše. Ako ste dugo izdržali i nastavili da komunicirate, to nije dobro za vaše zdravlje. Opasno je.
 


A onaj ko vam podiže raspoloćenje: rekao je nešto prijatno, našalio se sa vama, podelio smešnu anegdotu ili napisao vam kompliment - to je izazvalo oslobađanje hormona koji jača zdravlje.

Vidici vam se šire, dobijate više kiseonika, metabolizam se poboljšava i imuni sistem vam jača. Život traje.

Tada i vi dobijete želju da uradite ili kažete nešto lepo i prijatno -  započela je lančana reakcija.

Dobro raspoloženje utiče na testove krvi i uopšte na celo telo, a samim tim i na životni vek.

Morate voditi računa o svom dobrom raspoloženju. I cenite one koji ga daju. I ne dopustite da vam se pokvari raspoloženje, ne dozvolite da vam lupaju šamare pogrdnim rečima.

Kada se probudite ujutru shvatite to kao novo rođenje, novi mali život - neka počne sa dobrim raspoloženjem, sa dobrim vestima i malim zadovoljstvima.

Ana Kirianova, prevod Stil.kurir.rs

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...