definicija srpstva

Šta znači biti Srbin: Skupo košta, a ništa ne donosi, izuzev muka, patnji i stradanja!

Kakvi su to Srbi koji psuju svoju Srbiju?

Lifestyle
Autor:
Šta znači biti Srbin: Skupo košta, a ništa ne donosi, izuzev muka, patnji i stradanja!
Foto: Profimedia

Prosto ne možemo da budemo imuni na sve češće psovanje naših ljudi, zemljaka, u kojim se pljuje otadžbina, otac, majka, sunce, Bog.

Nećemo ulaziti u poreklo uzroka stvaranja tog gneva koji dovede jednog Srbina da izgovori „Je**m ti Srbiju“ jer će se opravdanje od takvih uvek naći, ali će to opsovano sveto ime stvarano mučeničkom krvlju predaka, koji su je noktima klesali u njen kamen temeljac, uvek biti iznad svake žalbe i kukanja nas tj. njih danas.

Legitimno je onda i postaviti pitanje, kakva je to žalopojka koja će te navesti da pljuneš na svoju majku, svog oca i Boga? Kakav si to onda Srbin ako će te tako nešto navesti na takav čin?⁣ Učeni primerom pradedova koji ni u trenucima najteže muke, usred gladi i hladnoće na obroncima strmih albanskih planina poslednjim atomima snage uzviknuše „Živela Srbija“, ne padajući im ni na pamet da joj nešto ružno kažu, prisetićemo se i reči čuvenog slikara i novinara Dragoša Kalajića koji odavno nije sa nama, ali nam je između ostalog ostavio pravu definiciju Srpstva i njegovog značenja.

Nikola Tesla - čovek koji je promenio svet: 23 izjave koje su i danas misterija!

ШТА ЗНАЧИ БИТИ СРБИН ?⁣ ⁣ ⁣ Просто не можемо да будемо имуни на све чешће псовање наших људи, земљака, у којим се пљује...

Posted by Принцип on Четвртак, 27. фебруар 2020.

"Ako hoćete da budete istinski Srbi – morate znati da to veoma skupo košta, a ništa ne donosi, izuzev muka, patnji i stradanja. Ako za to niste sposobni – bolje je da se povučete sa ovog najopasnijeg mesta u Evropi i da odete u beli svet, da ne smetate ostalima svojim glasnim strahovanjima i žalopojkama. Morate znati da će rajinski mentalitet, vanredno sposoban da se uvek i svuda dokopa vlasti i održi na njoj, svako vaše svrstavanje na stranu svog naroda nagrađivati porugama, sramoćenjem i progonima.⁣ Vaš izbor mora biti slobodan od svake brige za ishod. Jednako morate biti slobodni od žudnje za pobedom, kao i od straha spram poraza. Vaša odluka mora biti čista i neuslovljiva. Samo tako ćete biti dostojni srpske uloge i tradicije.”

Nemoj da te lažu da je luksuz ići u restoran i na daleka putovanja! To veze nema! Evo šta znači luksuzan život!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs