SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

TV serija po motivima romana Mirjane Bobić Mojsilović: Počelo snimanje nove serije „Azbuka našeg života“

Lifestyle
Autor:
TV serija po motivima romana Mirjane Bobić Mojsilović: Počelo snimanje nove serije „Azbuka našeg života“
Foto: Promo

U bašti beogradskog hotela Moskva danas je otpočelo snimanje savremene dramske serije „Azbuka našeg života“ nastale prema motivima dva romana poznate srpske književnice Mirjane Bobić Mojsilović, a koje se realizuje u saradnji produkcijske kuće Contrast Studios i Telekoma Srbija. Tom prilikom, predstavnici medija prisustvovali su prvoj klapi serije koja će u žanrovskom smislu, u potpunosti biti jedinstvena na domaćoj medijskoj sceni.

„Telekom Srbija je veoma ozbiljno započeo produkciju serija i nakon dve godine sa ponosom mogu da kažem da smo postali jedan od vodećih producenata kvalitetnog TV sadržaja u zemlji i regionu. To potvrđuje i novi projekat „Azbuka našeg života“, a siguran sam da će ova originalna, savremena drama pronaći svoj put do naših gledalaca kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona u kojima se emituje Superstar TV”, izjavio je Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe.

U priči u kojoj je težište stavljeno na muško-ženske odnose, kao najčešćoj inspiraciji i temi nadahnutog književnog stvaralaštava Mirjane Bobić Mojsilović, „Azbuka našeg života“ biće karakteristična po inovativnom pristupu u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku.

foto: Promo

Kreatorka i rediteljka serije Jelena Bajčić Jočić zahvalila se svima koji su dali svoj doprinos da projekat bude realizovan u vanrednim okolnostima ove godine. „Od dana kada sam pročitala Mirjanine knjige videla sam potencijal u njima, u činjenici da je to jednostavna, ali iskrena priča o životu, o svima nama, o savremenom društvu, uz jednu dozu dobronamernog cinizma. To je ono što mene odušeljava u njenim delima. Zahvaljujući scenaristima uspeli smo da prenesemo duh romana i zajedno sa glumcima podelimo energiju, entuzijazam i ubeđenje da radimo nešto lepo, novo i dobro“, istakla je Bajčić Jočić.

U središtu intrigantne, zabavne, ali na momente i teške, tragikomične priče, nalazi se bračni par Popović iza kojeg je 25 godina braka u koji su ušli nošeni studentskom ljubavlju i mladalačkom zanesenošću, željni uspeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca. Četvrt veka kasnije, nakon što su stekli sva materijalna dobra, dok im se deca školuju i provode u inostranstvu, ova naizgled idealna porodica, počinje da se raspada. Paralelno prateći žensku i mušku stranu, kroz dinamičnu radnju i naraciju koja obogaćuje dramu ličnim doživljajima glavnih likova, serija nam donosi ogoljenu priču o veoma aktuelnim društvenim pojavama - o krizi porodice i međuljudskih odnosa, krizi srednjih godina, krizi našeg društva, krizi identiteta.

foto: Promo

„Veliko hvala Jeleni i mladim scenaristima koji su uspeli da od dve knjige koje se bave istom temom, brakom i razvodom braka, iz muškog i ženskog ugla, naprave scenario koji je zanimljiv, dinamičan, potresan, istinit i divan. Za pisca nema teže stvari nego da svoje delo daje nekome da sa njim radi šta hoće, ali moja velika sreća što sam naišla na kreativne, telentovane i skrupulozne ljude koji su me oduševili“, rekla je Mirjana Bobić Mojsilović, autorka romana po kojima serija nastaje.

Оvu snažnu, emotivnu priču na TV ekranima će oživeti pažljivo birana glumačka ekipa u kojoj dominiraju poznata, ali i potpuno nova lica. U glavnim ulogama naći će se glumački par Aleksandra Janković, prvakinja pozorišta „Atelje 212“, i Jadran Malkovič, glumac srpskog porekla koji je ostvario internacionalnu karijeru u filmskim i televizijskim produkcijama Nemačke i Velike Britanije. Pored njih, porodicu Popović čine Miona Marković i Đorđe Mišina, a u seriji će igrati i Nebojša Milovanović, Isidora Simijonović, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Nedeljko Bajić, Nela Mihailović, Miloš Đorđević, Jovana Stipić, Milan Čučilović, Milena Pavlović, Danina Jeftić i Iva Štrljić. Kao specijalni gosti pojaviće se Aljoša Vučković, Radoš Bajić, Igor Lazić poznatiji kao Niggor, kao i sama autorka romana Mirjana Bobić Mojsilović.

foto: Promo

„Ovo je drugi projekat koji realizujemo sa Telekomom Srbija i posebno mi je drago što baš u godini kada Contrast Studios proslavlja 15. rođendan nastavljamo uspešnu saradnju i radimo sa najvećim producentom i prozvođačem igranog pograma u Srbiji. Verujem da će ova serija, u moru različitih sadržaja, ponuditi nešto autentično i iskreno što će mnogi prepoznati u ovih 10 epizoda“, naveo je Nedeljko Bajić.

Serija „Azbuka našeg života“ biće snimana najvećim delom u prepoznatljivim beogradskim elitnim kvartovima, ulicama, hotelima i restoranima, kao i na atraktivnim lokacijama jadranskog primorja u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Premijerno emitovanje serije planirano je za 2021. godinu na kanalu Superstar TV dok će se repriza emitovati na Prvom programu Radio televizije Srbije. Superstar TV kanal mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT tv, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko GO4TV.

foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs