Lako ćete ih prepoznati

8 znakova koji ukazuju: Ova osoba nema dušu!

Postoje znakovi koji ukazuju na to da je duša "izgubljena", iscrpljena ili da je osoba prestala da obraća pažnju na svoju dušu

Lifestyle
Autor:
8 znakova koji ukazuju: Ova osoba nema dušu!
Foto: Shutterstock

Sigurno su svi čuli frazu: On/ona nema dušu. Veruje se da su neki ljudi, svoju dušu prodali đavolu. Pored toga, osoba može "izgubiti" dušu zbog nekih loših dela. Kako prepoznati ljude bez duše? Donosimo vam 8 znakova koji odaju takve osobe:

Loše navike

Jedan od očiglednih signala koji ukazuje na odsustvo ljudske duše je prisustvo loših navika. To može biti zavisnost od alkohola, droge, kockanja ili ljubavnih afera. Prekomerna strast prema lošim navikama ume da pokvari ljudsku dušu.

Apatija

Čovek bez duše često ne pokazuje nikakvo interesovanje za život. On ne vidi radost, već život posmatra u sivim tonovima. Nedostatak životne radosti znači i nedostatak duše.

Nedostatak empatije

Čovek bez duše samo gleda na sebe. On je ravnodušan prema tuzi i patnji drugih ljudi.

Sebičnost

Ponos je jedan od sedam smrtnih grehova opisanih u Bibliji. Čovek koji se zalaže za ponižavanje drugih uništava sopstvenu dušu.

Materijalizam

Ljudi bez duše posesivno grabe materijalno. Apsolutno ih ne zanima duhovno. Oni se bave gomilanjem novca i druge stvari im nisu bitne.

Zavist

Ovo je još jedan od sedam smrtnih grehova. Zavist ne samo da uništava dušu, već je i pogubna za um.

Selektivna amnezija

Ovo je znak nedostatka duše, jer osoba, nekim čudom, zaboravlja na svoja nepristojna dela, incidente koji su se desili njegovom krivicom.

Veliki umor i iscrpljenost

Naši stari bi rekli: zloba ga jede iznutra. Ta osoba izgleda kao da se vratila iz rata: umorna je - a spava, zdrava je - a izgleda bolesno.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs