Konačno saznali za korona virus

Pre tri godine dali otkaze, kupili brodić i pošli na put oko sveta: Pre odlaska, porodici postavili jedan uslov!

U "sendviču" između uragana i korona virusa

Lifestyle
Autor:
Pre tri godine dali otkaze, kupili brodić i pošli na put oko sveta: Pre odlaska, porodici postavili jedan uslov!
Ilustracija, Foto: Profimedia

Elena Manigeti i Rajan Ozborn su par koji je 2017. godine odlučio da napusti posao, kupi brod i krenu na put oko sveta, prenosi BBC.

Pravilo koje su na odlasku postavili je da im porodica ne prenosi loše vesti.

Ipak, dok su putovali preko Atlantika sa Kanarskih ostrva do Kariba prošlog meseca, do njih je stigla vest da širom sveta vlada korona virus.

Posle 25 dana na moru i malo komunikacije s ostatkom sveta, par je odlučio da pristane na jedno malo ostrvo sredinom marta.

Kada su na telefonima dobili signale (mrežu), otkrili su da je granica na ostrvu zatvorena i da svet pati zbog pandemije o kojoj ništa nisu znali.

„U februaru smo čuli da postoji neki virus u Kini, ali smo mislili da će do trenutka kada stignemo do Kariba za 25 dana nestati”, kaže Elena.

„Kada smo stigli, shvatili smo da se ipak nije završio i da je ceo svet inficiran”, dodaje Rajan.

Ipak, na Karibe nisu mogli da pristanu jer je ostvo bilo zatvoreno.

Par je potom odlučio da produži putovanje ka Grenadi i konačno stigne do mesta u moru gde je signal 4G dovoljno dobar kako bi otkrili o čemu se radi. Tek kad su dokazali da su 25 dana bili na moru, iskrcali su se na tlo. U tom trenutku su shvatili koliko se virus proširio.

Kada su poželeli da odu na ostrvo Sveti Vinsent, prijateljica ih je obavestila da tamo neće moći da borave ukoliko su italijanski državljani, iako Elena mesecima nije bila kod kuće.

Na svu sreću, oni su sačuvali rutu putovanja uz pomoć GPS signala, pa su uspeli da dokažu gde su sve i kada bili. To je ujedno i bio dokaz da nisu bili u Italiji mesecima, odnosno da su u izolaciji bili 25 dana na moru. Konačno su mogli da se iskrcaju i osete tlo pod nogama.

U ovom trenutku Elena i Rajan su bezbedni na Bekiji, ostrvu Sveti Vinsent, ali su zabrinuti koliko dugo će tamo morati još da ostanu.

Ne želimo da napustimo Sveti Vinsent”, kaže Elena.

„Bićemo ovde, ali se nadamo da ćemo moći da isplovim pre sezone uragana, koja počinje početkom juna”. Nadaju se da će tada moći da se upute na sever i istražuju Karibe.

„Za sada taj plan deluje nesigurno, jer smo u sendviču između uragana i virusa”, kaže ona.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs