Prvi put suočeni sa realnim životom

Bogataši primorani da sami čiste svoje domove: Gde se baca đubre? Plaćam duplo da posluga ostane!

Da li su naučili da brinu sami o sebi i svom domćinstvu?

Lifestyle
Autor:
Bogataši primorani da sami čiste svoje domove: Gde se baca đubre? Plaćam duplo da posluga ostane!
Foto: Shutterstock

Korona virus zatvorio je ljude širom sveta u svoje domove, a mnogi bogataši iz tog razloga su postali prisiljeni da žive bez pomoći svojih kućnih pomoćnica.

Ne tako mali broj njih nije naučio samostalno da obavlja ni neke od osnovnih kućanih poslova poput kuvanja, pranja posuđa, usisavanja i brisanja prašine, ali karantin je od njih zahtevao usavršavanje tih veština budući da su im pomoćnice ostale kod svojih kuća.

Kako su se snašli u novoj ulozi "domaćica" i jesu li konačno naučili da brinu sami o sebi, otkrili su u ispovestima za New York Post.

Dermatolog Kenet Mark radi po 12 sati dnevno i, kako kaže, jednostavno nema vremena za obavljanje kućnih poslova. Zato je još pre 20 godina zaposlio služavku, koja je nakon rođenja njegovog sina počela da radi i kao dadilja.

"Zaista se brine o svemu. Čisti kuću, pazi na dete. Ona je kao menadžer domaćinstva, čistačica i dadilja, sve u jednoj osobi", rekao je i dodao da je zbog opasnosti od zaraze korona virusom odlučio da kaže pomoćnici da za vreme trajanja karantina ne dolazi na posao i da ostane u svojoj kući.

"Nije bilo pošteno tražiti od nje da dolazi na posao. Bilo bi i opasno. Doživeli smo pravi šok kad smo shvatili koliko nam se život promenio. Radim puno više nego što bih u normalnim okolnostima", ispričao je i rekao kako uprkos situaciji pomoćnicu i dalje plaća u punom iznosu.

Kenet nije jedini s takvim "problemima". Doktorka sa Pete avenije u Njujorku nije znala ni gde se baca smeće.

"Otpad inače skuplja moje osoblje. Oni ga negde odnesu. Još uvek ne znam gde", otkrila je.

Supruga bogataša u svojoj ispovesti otkrila je da je karantin naveo njenu ćerku tinejdžerku da neke poslove obavlja prvi put sama.

"Do sada joj je uvek neko pomagao", rekla je.

Ipak, neki bogataši ne mogu da zamisle život bez pomoćnika čak ni u ovim kriznim situacijama pa sada plaćaju dvostruko svoje zaposlene kako bi živeli s njima.

Marta Stjuart, američka televizijska zvezda koja se proslavila upravo zbog televizijske emisije u kojoj je davala savete o domaćinstvu, izolaciju navodno provodi s baštovanom, kućnom pomoćnicom i ličnim vozačem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs