NJENA PRIČA ULIVA NADU

Ona ima 90 godina i dokaz je da se korona virus može pobediti: Za izlečenje jedna stvar je naročito važna!

Slučaj ove bake dokaz je da se ovom opakom virusu može stati na kraj

Lifestyle
17:20h Autor:
Ona ima 90 godina i dokaz je da se korona virus može pobediti: Za izlečenje jedna stvar je naročito važna!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kristin Vud (90) iz Sijetla je iz bitke sa korona virusom izašla kao pobednik i dokazala da se ovaj virus može pobediti. Ona je nada obolelilma širom sveta, a naročito onim najstarijima za koje se veruje da su u najugroženijoj kategoriji.

Ona se virusom zarazila sredinom februara, u centru za starije osobe, gde je osim nje zabeležen veliki broj obolelih. Naime, od njih 132 više od šezdeset posto se razbolelo, a četvrtina ih je umrla od posledica COVIDA-19.

Njena unuka Kejt je za američke medije izjavila da je njenoj baki bolest dijagnostifikovana 6. marta, a da se u tom centru nalazila jer je prethodno doživela moždani udar.

Ona kaže da je ni malo ne čudi što je baka izašla kao pobednik iz cele ove priče, jer je ceo život bila pravi borac. Kroz bolničko staklo je svakog dana porodici slala poruke da će pobediti i da će biti ponosni na nju.

Kate je na svom fejsbuk profilu napisala da je baka, dok je bila bolesna tražila stalno supu od krompira, pa se sad svi, uključujući i lekare i medicinske sestre, šale kako joj je upravo to pomoglo u oporavku.

Ljubav i podrška su bitni

Ova baka ima petoro dece, 11 unuka, 12 praunuka i troje prapraunuka. Stalno je okružena velikom količinom ljubavi, što je možda razlog njenog oporavka, kaže Kejt, dodajući kako se nada da će baka već sledeće nedelje biti otpuštena s bolničkog lečenja.

Pozitivan stav i želja da se iz boesti izađe kao pobednik u mnogome doprinose da tako na kraju i bude, kažu lekari. Pozitivan psihološki aspekti su zaista ključni u svakoj borbi za zdravlje.

Korona virus jeste vrlo opasan i treba ga ozbiljno shvatiti, ali i izlečenje je zaista moguće. Pre svega potrebno je uvesti sve prventivne mere i biti oprezan, a ukoliko dođe do oboljevanja ne treba gubiti pozitivan duh.

U prilog ove priče govore još neki slučajevi uspešno izlečenih osoba. Pre nekoliko dana, iranska državna agencija Irna objavila je da je u jednom u blizini Teherana izlečena starica od 103 godine, a britanski mediji su pisali o uspešnom izlečenju bračnoga para . On je bivši kineski astronom i ima 98 godina, a supruga 85.

Jedna od najstarijih izlečenih osoba u Kini ima 98 godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs