Neverovatno

Ovo je slika prave borbe protiv koronavirsa: Italijanski lekari pokazali pravo lice! (VIDEO)

Pogledajte lica ovih hrabrih ljudi

Lifestyle
18:55h Autor:
Ovo je slika prave borbe protiv koronavirsa: Italijanski lekari pokazali pravo lice! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/ FNOPI Federazione Infermieri

Federacija zdravstvenh radnika Italije objavila je video u kojem kroz dramatične fotografije poziva građane da ostanu u kućama i upozorava na probleme sa kojima se suočava u lečenju velikog broja pacijenata obolelih od korona virusa u toj zemlji.

Nema više vremena. Nema više kreveta, nedostaju zaštitne maske i odela, u konstantnoj smo opasnosti, znamo da svaki dan rizikujemo da budemo zaraženi i unesemo virus i u svoje domove. Nemamo vremena ni za suze, osim na kraju dugih iscrpljujućih smena. Gledamo smrt kojoj je uskraćeno i da bude obeležena dostojanstveno. Malo nas je i iscrpljeni smo“, navodi se u tom videu.

Snimak je načinjen od fotografija lekara i medicinskog osoblja koje su objavljivali na društvenim mrežama, sa podlivima na licu od dugog nošenja zaštitnih maski i naočara, prenosi N1.

Obilazimo građane po kućama kao vojnici na frontu, bez zaštite… Ako ne zaustavimo ovu lavinu, platićemo skupu cenu: pad čitavog zdravstvenog sistema i svega za šta ima smisla živeti. Potrebne su nam bolnice, ljudstvo, odmah, sad, ne sutra. Potrebni ste nam i vi dragi sugrađani. Zatvorite se u kuće. Svaki izlazak otvara vrata virusu. Ne smemo to da dozvolimo, nemamo više vremena“.

Italija je najpogođenija zemlja epidemijom koronavirusa posle Kine. U toj zemlji obolelo je više od 20.000 ljudi, i skoro je dve hiljade preminulih.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs