uvek ćete mu se vraćati

Papalada u srcu Beograda: Darujte svojim čulima vrhunsku gozbu!

Tatar biftek ovde se pravi pred samim gostima

Lifestyle
11:29h Autor:
Papalada u srcu Beograda: Darujte svojim čulima vrhunsku gozbu!
Foto: Promo, Jelena Ivanović

Gde u Beogradu naći pravi i siguran Tatar biftek – Ovde se pravi pred samim gostima – da se zna šta se jede!

Legenda kaže da su Tatari pod sedlom držali parče govedine, te ga posle dva dana jahanja, kad taj biftek postane fino usitnjen, dobro začine i sjajno se sirovim mesom počaste.

foto: Jelena Ivanović

Ta gozba usred nedođije, koja je nomadima snagu i život davala, vekovima je neprevaziđena i dan danas je vrhunski delikates. Naravno, uz malo starog dobrog konjka. I naravno, ako se spremi na pravi način. Jer, mnogi prave Tatar biftek, ali retki ga i naprave tako da mu se uvek vraćate. A vratićete se, verujte nam na reč, u Papaladu. Taj legendarni Tatar u Papaladi spravljaju pred samim gostima – da se zna šta se jede! A ovde se jede samo najbolje. Zdravo, uz začine i povrće, pažljivo odgajene u Papaladinim plastenicima, i dobro maslinovo ulje. Što Beograd, koji je stecište silnog sveta iz celog sveta, zaista zaslužuje.

foto: Promo

U samom centru grada, istinski gurmani, oni s prefijenim ukusom i za hranu, ali i za mesto na kom će je jesti, imaju pravo „utočište“.

Papalada je tako uređena da je idealna i za obedovanje cele porodice, dobrog društva, ali se ovde da udestiti i romantični izlazak u dvoje jer nudi „ušuškani“ separe, kao što se daju sklapati i ozbiljni poslovi u „osamljenom“ delu.

Iako su joj je i ime, koje je dobila po čuvenoj mešavini silne morske ribe, i „vokacija“ mediteranski, te čini čudesda od morskih plodova, Papalada ima još delikatsa od mesa! Ne možete preskočiti ni fefer stek, odrezak kome zeleni biber pikantan ukus daje. A ne smete preskočiti ni poseban gušt –meso odležalo 45 do 60 dana, kako to i svetski majstori čine, tako da samo najbolje od sebe daje. To je čuveni T-bone stek, onaj prepoznatljiv po T koski, koji se seče s goveđih leđa i daje najkvalitetnije crveno meso prošarano belim „nitima“. U Papaladi je živi dokaz da je šampion među šampionima. Idealno se slaži uz Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shyrah i druga kvalitetna vina, a samo takva ovde se služe.

foto: Promo

Idu ona i uz Ribeye stek, izuzetno cenjeni komad u gurmanskom svetu, koji baš lepo sazri pre nego što dođe na tanjir. A kad je u istom, takav je da mu je višak vode ispario, proteini svi ostali na broju, a ukus postao i ostao jedinstven.

Ako ste i dalje „neverne Tome“ i mislite kako ne može biti da takav, vrhunski, a zdrav gurmanluk uz više nego pristoje cene, ima kod nas, izvolite... Francuska 12, vrata su otvorena.

foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs