Realno

Šta te briga koliko bora imam i koliko mi je godina?

Za samo nekoliko nedelja, ovaj post na društvenim mrežama je podržalo 50.000 žena

Lifestyle
Autor:
Šta te briga koliko bora imam i koliko mi je godina?
Foto: Shutterstock

Kanađanka Anik Robinson vraćala se kući u Montreal nakon konferencije. Bila je umorna nakon leta i samo je htela da vidi svoju decu. Bila je na aerodromu kada joj je prišao kozmetički savetnik i počeo da postavlja pitanja...

Prenosimo vam Anikinu priču koju je podržalo 55.000 ljudi na Fejsbuku:

"Juče sam bila užasno umorna. Bila sam na aerodromu i upravo sam se uputila prema izlazu, kada me savetnik "presreo" i primorao da razgovaram sa njim, dajući mi besplatan prirodni sapun. Ali u savremenom životu nema ništa besplatno! Barem na aerodromu...

Tada nastaje ovaj dijalog:

Muškarac:"Vaša koža ima prirodan izgled, ne šminkate se, zar ne?"

Ja: "Hm, da"

Muškarac:"Da pogodim vaše godine..."

Ja:"Ja izgledam u skladu sa svojim godinama."

Muškarac (zbunjeno): "Dozvolite da vam pokažem našu seriju za lice. Ako sada ne počnete da pazite na svoje lice, onda će ove bore na vašem licu postati mnogo dublje posle 45. godine i tada vam kozmetika neće pomoći."

Ja: "Šta je tako grozno u vezi sa starenjem žena? Moj suprug i ja smo više puta razgovarali o tome kako ćemo živeti i stariti zajedno, bićemo tako smešan stariji par sa gomilom bora. Moj muž takođe stari, svi starimo. To je sastavni deo života."

Muškarac (nervozno stoji kraj improvizovanog štanda i gleda u prolaznike koji pažljivo slušaju naš razgovor): "Čekaj, ako se brineš za cenu, mogu da ti dam popust: 3 kreme za 199 dolara. Jeftinije od botoksa!"

Ja: "Izgledam normalno za mojih 45 godina, a izgledaću normalno i kada mi bude 50 godina, jer u tim borama nema ništa loše. Starost je privilegija koju mnogi poriču. Ne odobravam kako pokušavate da promovišete večitu mladost i omalovažavate starost."

Nakon ovog razgovora odlučila sam da fotografišem svoje umorno i natečeno lice i podočnjake ispod očiju. Ovo lice vole moja deca i moj suprug, tako da sam verovatno lepa i u ovom obliku."

Nakon što je objavila hiljade komentara i povratnih informacija, Anik se opet javila:

"Zahvalna sam svim na podršci, ali želim da razjasnim nešto: Moj post ne veliča prirodni izgled bez šminke. Nije da su me reči konsultanta uvredile, momak je jednostavno radio svoj posao. Moj post govori o industriji lepote, koja zarađuje milione prisiljavajući žene da mrze svoj izgled i potpuno prirodne procese starenja. Promenimo ove nametnute stereotipe, jer žene imaju mnogo važnije stvari od toga da sede i nervozno broje bore!"

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs