Šta vi mislite?

Nikad neću ustati nijednoj ženi u gradskom prevozu: Zbog izjava ovog muškarca (45) internet gori!

Najžučnije rasprave uvek se vode oko toga ko ima prednost da sedne, a ko je "dovoljno mlad i sposoban" da stoji kao u konzervi i do 60 minuta

Lifestyle
16:28h Autor:
Nikad neću ustati nijednoj ženi u gradskom prevozu: Zbog izjava ovog muškarca (45) internet gori!
Foto: Shutterstock

Svako od nas se bar nekoliko puta vozio gradskim prevozom i svi znamo šta sve u istom možemo da čujemo i vidimo.

I dok neki večno pamte smešne anegdote ili zanimljiva poznanstva, onima koji gradski prevoz koriste svakodnevno godinama sve se već smučilo i odavno im ništa nije smešno.

Gužva, vrućina, guranje, svađa, najžučnije rasprave oko toga ko ima prednost da sedne u krcatom autobusu, a ko je "dovoljno mlad i sposoban" da stoji kao u konzervi i do 60 minuta.

Nepisano je pravilo da prioritet imaju trudnice, stari ljudi i oni koji ne mogu da stoje iz očiglednih razloga (povrede, oslanjaju se na štap ili štaku...), ali ne dele svi ovo mišljenje.

Izvesni Nirpal Dalival (45) učestvovao je u debati na ovu temu u poznatoj britanskoh emisiji, gde je izneo svoje stavove nakon što je na Tviteru pročitao kritiku jedne žene upućene muškarcu koji se ponudio da joj pomogne sa prtljagom u avionu.

"Potpuno me zbunjuju današnja pravila kavaljerstva. Neke žene očekuju da im ustupiš mesto, a druge pobesne zbog toga", započeo je Dalival i otkrio da je odlučio da više ne ustupa svoje mesto ženama u prevozu. Istakao je i da se ne seća da je ikada video da je neka žena ustala da bi muškarac seo i da bi radije mirno sedeo nego rizikovao da ga neko zbog toga napadne.

I vas su bar jednom iznervirali: 13 najgorih putnika u gradskom prevozu!

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

"To vam je jednosmerna ulica. Nikada žena nije ponudila da meni ustupi mesto, iako sam više puta imao vidnu povredu od fudbala ili sam očigledno hramljao. Nikada nijedna žena nije ponudila da nešto učini, nikada mi nijedna nije otvorila vrata, propustila da prođem, nikad ništa.

U ostalom, ako je žena fizički sposobna da stoji, zašto bih se ja žrtvovao, a onda odmarala. Karta isto košta i za muškarce i za žene. I ja sam umoran posle posla kao i one, i ja bih malo da se odmorim", iskreno je rekao Dalival.

Ipak, istakao je da će uvek ustupiti mesto dvema "kategorijama" žena - trudnicama i ženama koje fizički ne mogu da stoje.

Nakon gostovanja Nirpala Dalivala internet i drušvene mreže preplavili su najrazličitiji komentari, od pohvalnih do strogih kritika.

Kakvo je vaše mišljenje? Ko ima prednost da sedne u prevozu i da li muškarci i na ovom mestu treba da budu kavaljeri? Da li i kome vi ustupate mesto?

Podelite sa nama u komentarima!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs