OBAVEZNO Pročitajte

Samokontrola je ključ uspeha: Ovladajte ovom veštinom u samo 3 koraka!

Majstor borilačkih veština i glumac Džet Li je mnogo govorio o ovoj temi

Lifestyle 28.04.2019. - 16:15h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Profimedia

U ovom svetu nemilosrdne konkurencije, skoro svako od nas sanja da postane nepobediv. Ali šta treba da uradimo da bismo to postigli? Majstor borilačkih veština i glumac Džet Li je mnogo govorio o ovoj temi.

 

On je poznati pristalica puta samospoznaje i samokontrole. Neprocenjivo je znati šta misli vaš um, jer tu leži vaša moć.

 

1. Naučite, a zatim ponovite.

 

Nećete moći da dokažete svoje znanje dok ne naučite ispravno. Osoba će iskusiti samo razočarenje ako "na brzinu"  trenira ili uči. Demonstriranje veština ili znanja stečenih na ovaj način samo će izazvati smeh kod ljudi kojima ćete ih pokazivati.

"Ako želite da dobro ovladate svojim telom kao oružjem, morate da se usredsredite na poboljšanje veština koje ste stekli." Ako želite da postignete majstorstvo u svom poslu, potrebna vam je praksa, praksa i još više prakse! 

 

2. Ovladajte psihološkim efektima.

 

Ako imate protivnika ispred sebe, morate ga ili psihički zastrašiti, ili naći zajednički jezik sa njim. Druga opcija će vas spasiti od mnogih problema, i fizičkih i psihičkih. I zbog toga ćete biti prvi koji će prevazići svoju agresiju u cilju pomirenja!

 

3. Razvijte unutrašnji svet.

 

"Svi sedimo ovde zajedno, i svi se osećaju bezbedno. Ne bojimo se agresije. To je skoro religiozni osećaj. Uprkos udarcima, vidim da oni nešto počinju da shvataju, i zbog toga oni polažu oružje. Ne žele više da se bore."

Prevladavši ovaj put, prestaćete da osećate strah. Naprotiv, osetićete da se približavate Bogu koji živi u vama. Prođite kroz ove tri faze u sebi, i vremenom ćete početi da shvatate da vas niko drugi ne može pobediti! 

 

Stil.kurir.rs

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...