OBAVEZNO Pročitajte

Rekla je svojoj baki da je muž prevario: Njen odgovor ju je promenio zauvek, a možda će i vas nakon što ovo pročitate!

Da li ste šargarepa, jaje ili zrno kafe?

Lifestyle
Autor:
Rekla je svojoj baki da je muž prevario: Njen odgovor ju je promenio zauvek, a možda će i vas nakon što ovo pročitate!
Foto: Profimedia

Nema sumnje u to da je život, kao što znamo, ponekad izazovan. Jednog minuta možete biti na vrhu sveta, sa svime što radi u vašu korist, a sledeći, vi se borite samo da držite glavu iznad vode. Pravi test je ono što radite sa ovim iskušenjima.

Kroz život ćemo iskusiti neke neverovatne uspone, kao što je naš dan venčanja, onaj dugo traženi napredak ili rođenje deteta. Međutim, takođe ćemo morati da se suočimo sa nekim neverovatnim izazovima. Ova nepovoljna iskustva mogu nam pomoći u oblikovanju ličnosti dok svakodnevno "rastemo" i razvijamo se u svakom pogledu.

Evo i priče: šargarepa, jaje ili kafa, šta ste vi?

Mlada žena je otišla kod svoje bake i rekla joj kako ju je suprug prevario i da je šokirana i razočarana i da joj je mnogo teško. Nije znala kako će uspeti to da prebrodi. Čak je htela da odustane od svega, pa i od svog života. Rekla joj je i da je umorna od borbe. Činilo se da čim se reši problem, pojavi se novi.

Baka je slušala njenu priču i odvela je u kuhinju. Potom je napunila tri posude vodom i stavila ih na vatru. Obe su čekale da voda provri. Baka je u prvu posudu stavila šargarepu, u drugu jaje, a u poslednju zrno kafe. Nakon dvadeset minuta baka je ugasila peć. Izvadila je šargarepu i stavila je u posudu.

Baka (109) dala najkraći savet za dug i srećan život: Izbegavajte muškarce! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Potom je izvadila jaje i stavila ga u drugu posudu. I na kraju, natočila je kafu u posudu. Zatim je pitala svoju unuku: "Reci mi šta vidiš."

Žena je rekla:

"Šargarepu, jaje i kafu." Baka joj je rekla da se približi i zamolila je da stavi ruku na šargarepu. Mlada žena je to uradila i prokomentarisala da su omekšale.

Baka je zatim zamolila svoju unuku da uzme jaje i razbije ga. Žena je slomila ljusku od jajeta i videla tvrdo kuvano jaje.

Konačno, baka ju je zamolila da popije kafu. Unuka se osmehnula dok je ispijala gutljaj lepe kafe.

A zatim je upitala svoju baku: "Šta to znači, bako? Koja je svrha ovoga?"

Stara i mudra žena objasnila je da se svaka od ovih namirnica morala suočiti sa istim problemom (ključanje vode) i svaka od njih je drugačije reagovala.

Šargarepa je bila jaka, tvrda i nepopustljiva. Međutim, nakon dvadeset minuta u kipućoj vodi, dosta je omekšala i postalo vrlo slaba. Jaje je postalo veoma krhko. Njegova tanka ljuska je štitila tečnu unutrašnjost; međutim, nakon što je prošao kroz kipuću vodu, njegova unutrašnjost je očvrsnula.

Ipak, mlevena zrna kafe su bila jedinstvena: nakon što su postavljena u ključalu vodu, značajno su promenili vodu.

Baka svakog jutra kuvala kafu onima koji nisu tu: Lekcija koju nećete moći da zaboravite!

foto: Shutterstock

Dakle, starica je pitala svoju unuku: "Ko si ti? Kada na vrata zakuca problem, kako reaguješ? Da li si šargarepa, jaje ili zrno kafe?"

I vi bi trebalo da razmislite o ovome; šta ste od ova tri? Jeste li vi šargarepa koja izgleda da je jaka, ali će sa bolom i nevoljama omekšati i izgubiti snagu?

Ili ste ipak jaje i ulazite u sve punim srcem, ali se menjate sa toplotom(nedaćama)?

Ili ste ipak zrno kafe? Videli ste da zrno kafe menja toplu vodu, odnosno tu okolnost koja dovodi do bola. Kada se voda zagreje, počinje da oslobađa miris i ukus. Ako ste kao to zrno kafe, i kada su stvari najgore, vi postajete bolji i menjate situaciju oko sebe. Kada je situacija najtamnija i izazovi najveći, uzdižete se na drugi nivo.

Pa, kako se nosite sa nevoljama? Da li ste šargarepa, jaje ili zrno kafe?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs