Oprez

6 bolova koje ne smete da ignorišete: Javite se doktoru, sekunde su u pitanju!

Ako osetite 6 vrsta ovog oštrog bola, odmah se javite lekaru jer su sekunde u pitanju
Saveti stručnjaka
22:46h
6 bolova koje ne smete da ignorišete: Javite se doktoru, sekunde su u pitanju!
Foto: Thinkstock

Računica je jednostavna, ako osetite ovu vrstu bola odmah se javite doktoru:

1. Iznenadna i jaka glavobolja. Ako ne patite od migrena i retko se susrećete s glavoboljom, nagla i nepodnošljiva bol u glavi mogla bi biti posledica pucanja vene u mozgu i zato se odmah javite doktoru kako biste uklonili sumnju na opasan zdravstveni problem.

2. Bol u grudima koja se širi. Ako se nagli osećaj boli širi prema vašim ramenima, levoj ruci ili vilici, to može biti jedan od znakova srčanog udara.

3. Bol koja počinje u donjem delu leđa i prelazi u noge. Kada je popraćena osećajem slabosti ili oduzetosti u nogama i gubitkom kontrole nad mokrenjem onda upućuje na takozvani sindrom konjskog repa, ozbiljno uklještenje živaca na dnu leđne moždine.

Bol u leđima i zglobovima nestaje zauvek: Za ovaj napitak kažu da je čista magija! (RECEPT)

4. Konstantno "bockanje" u stopalima. Ovi trnci uz koje dolazi i osećaj utrnulosti spadaju u grupu tihih znakova dijabetesa. Zapravo se radi o oštećenju živaca nastalom zbog visokog nivoa šećera u krvi.

5. Bol u stomaku koja počinje u predelu pupka. Nakon toga širi se prema donjem desnom delu stomaka i znak je upale slepog creva koja se mora rešiti hitnim operativnim zahvatom.

6. Grčevita bol u nogama. Niste se povredili, ali osećate jaku bol u nogama, pogotovo u bedru ili potkolenicama uz koju se pojavljuje crvenilo, otok i bolna mesta su topla na dodir? Postoji mogućnost da imate duboku vensku trombozu i oštećena vam je venska cirkulacija.

Ne masirajte i ne dirajte bolna područja i uputite se kod doktora koji će vas poslati na potrebne preglede.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs