Savet stručnjaka

KOŽA ZAHTEVA DODATNU NEGU KADA SU VISOKE TEMPERATURE: Uz sledeće preparate biće vam sveža i podmlađena tokom celog dana

Vaša koža tokom leta zahteva posebnu negu.

Saveti stručnjaka
17:02h Autor:
KOŽA ZAHTEVA DODATNU NEGU KADA SU VISOKE TEMPERATURE: Uz sledeće preparate biće vam sveža i podmlađena tokom celog dana
Foto: Promo

Mnogi od nas pitaju se zašto se tokom leta, kada više nego inače posvećujemo pažnju svojoj koži, često susrećemo sa simptomima dehidrirane tj isušene kože, poput zatezanja, peckanja, grubosti na dodir i umornog izgleda i izraženije pojave bora, kada je u pitanju koža lica.

Posebno su tim simptomima “zatečeni” oni koji nemaju kožu koja je tipski suva.

Rešenje ove zagonetke je u činjenici da zbog dejstva niza spoljnih i unutrašnjih faktora dehidrirana može postati svaka koža, bilo da je po tipu suva ili ne. Razlika je samo u tome što je koži koja je po tipu suva pre svega potrebna nega koja će nadoknaditi lipide i ojačati njenu zaštitnu barijeru, dok je dehidriranoj koži neophodno da povrati i zadrži hidriranost to jest nadoknadi vodu.

Uz to treba znati, da pojavu simptoma dehidrirane kože tokom leta inteziviraju spoljni faktori, poput visokih temperaturama i češćeg tuširanja ili umivanja. Naša koža tada brže gubi vlagu i teže je zadržava.

Simptomi dehidriranosti kože lica i tela ne pogoduju ni zdravlju ni lepoti naše kože. Zato je, posebno tokom leta, važno da pri nezi kože tela izaberemo one preparate koji sadrže ceramide koji jačaju barijernu funkciju kože i sprečavaju gubitak vlažnosti i ureu koja poboljšava sposobnost kože da vezuje vodu. Kada je lice u pitanju, najbolji saveznik u borbi protiv dehidratacije, ali i starenja kože, su hijaluronska kiselina i glicerin.

Eucerin
foto: Promo

Eucerin®UreaRepair PLUS Parfimisani losion sa 5% uree jedan je od retkih preparata namenjenih za negu isušene kože tela koji sadrži upravo ove sastojke, a ima blag, prijatan miris. Redovnom upotrebom, zahvaljujući formulaciji ovog preparata, odložićete pojavu simptoma dehidracije do 48 sati i učiniti kožu glatkom, mekom i elastičnom. Klinički i dermatološki dokazano ovaj preparat pogodan je za upotrebu i na osetljivoj koži.

Eucerin
foto: Promo

Intezivnu hidrataciju u dnevnoj i noćnoj rutini nege kože lica obezbediće vam Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster. Dubinska, 24-časovna hidratacija koju pruža ovaj ultra lagani serum zasniva se na udruženom dejstvu dva najpoznatija i najpouzdanija čuvara hidriranosti kože - hijaluronskoj kiselini i glicerinu. Osvežavajuća gel formulacija Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Boostera ublažiće fine linije na površini kože i učiniti je svežom i blistavom.

Ukoliko imate sumnje je za vas rano da počnete sa negom koja uključuje hijaluronsku kiselinu imajte na umu da prvi simptomi starenja kože nastaju već u 20-tim upravo zbog prirodnog procesa opadanja nivoa hijaluronoske kiseline u koži. Tada se na licu se pojavljuju prve fine bore, koje se kasnije produbljuju. Hijaluronska kiselina u stvari svoj anti-age efekat zasniva na hidrataciji, jer ima osobinu da vezuje velike količine vode i na taj način hidrira kožu i doprinosi da izgleda zategnuto i glatko. Zato su preparati koji sadrže hijaluronsku kiselinu pravi izbor za borbu protiv dehidriranosti, ali i starenja kože kako u 20-tim tako i u zrelijim godinama.

Eucerin sprej
foto: Promo

JOŠ VIŠE SVEŽINE:

Osećate da tokom dana vaša koža posustaje u borbi da zadrži hidriranost i svežinu jer je klimatizovane kancelarije i vrelina spoljneg okružanja stavljaju pred dodatne izazove? Ne brinite, ako pri ruci imate Eucerin®Hijaluron Hidrantni Sprej sve je pod kotrolom. Kombinacija hijaluronske kiseline i gliko-glicerola, omogućava da ovaj sprej aktivira prirodne mehanizme hidratacije kože. Zahvaljujući tome odmah joj se vraća zdrav izgled i blistavost, dugo ostaje hidrirana i nežna na dodir. Eucerin®Hijaluron Hidrantni Sprej možete koristiti kad god osetite da je to vašoj koži potrebno. Dodatno, osim vaše kože, u osvežavajućem iskustvu upotrebe ovog preparata uživaćete i vi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs