Ren je biljka koja sadrži glikozid, kaliju, sumpor i puno vitamina C. Zahvaljujući ovim svojstvima može se koristiti ne samo kao začin za mnoga jela, već i u lekovite svhe.
Ovako deluje na ljudsko telo:
- Zagreva sluznicu i kožu
- Normalizuje snadbevanje krvi bubrezima
- ima diuretički efekat;
- pospešuje odliv žuči;
- poboljšava cirkulaciju krvi;
- omekšava kašalj;
- smanjuje šećer u krvi;
- poboljšava funkcionisanje gastrointestinalnog trakta.
Jedina kontraindikacija za upotrebu ovog proizvoda su pojačano znojenje i alegija na senfoli.
U slučaju gripa:
Kašiku rendanog rena prelijte šoljom ključale vode i ostavite da vri 5 minuta. Procedite i pijte ovaj čaj 3 do 4 puta.
U slučaju reume i glavobolje:
Izrendajte na sitno koren rena dužine 10 cm. Zatim dodajte malo vode pa ovu smesu stavite na lanenu krpu i stavite kao oblog na bolno mesto. Ukoliko patite od glavobolje, oblog od rena stavite na potiljak. Pre primene obloga, kožu namažite uljem. Oblog držite 5 minuta a onda isperite mlakom vodom.
Dezinfekcija rana:
Koren rena izrendajte i pomešajte sa litar 70% alkohola. Nakon dva dana procedite alkohol. Sa dobijenim sastavom mažite rane i dezinfikujte ih na taj način.
(Stil.kurir.rs)
Ren je prirodni i najmoćniji antibiotik, a evo kako da ga iskoristite za lečenje
