Ren je biljka koja sadrži glikozid, kaliju, sumpor i puno vitamina C. Zahvaljujući ovim svojstvima može se koristiti ne samo kao začin za mnoga jela, već i u lekovite svhe.

Ovako deluje na ljudsko telo:

  • Zagreva sluznicu i kožu
  • Normalizuje snadbevanje krvi bubrezima
  • ima diuretički efekat;
  • pospešuje odliv žuči;
  • poboljšava cirkulaciju krvi;
  • omekšava kašalj;
  • smanjuje šećer u krvi;
  • poboljšava funkcionisanje gastrointestinalnog trakta.

Jedina kontraindikacija za upotrebu ovog proizvoda su pojačano znojenje i alegija na senfoli.

U slučaju gripa:

Kašiku rendanog rena prelijte šoljom ključale vode i ostavite da vri 5 minuta. Procedite i pijte ovaj čaj 3 do 4 puta.

U slučaju reume i glavobolje:

Izrendajte na sitno koren rena dužine 10 cm. Zatim dodajte malo vode pa ovu smesu stavite na lanenu krpu i stavite kao oblog na bolno mesto. Ukoliko patite od glavobolje, oblog od rena stavite na potiljak. Pre primene obloga, kožu namažite uljem. Oblog držite 5 minuta a onda isperite mlakom vodom.

Dezinfekcija rana:

Koren rena izrendajte i pomešajte sa litar 70% alkohola. Nakon dva dana procedite alkohol. Sa dobijenim sastavom mažite rane i dezinfikujte ih na taj način.

(Stil.kurir.rs)

Ren je prirodni i najmoćniji antibiotik, a evo kako da ga iskoristite za lečenje