Važi i za druge vrsta hrane

Želja za slatkim nestaje za pet sekundi: Ovaj sjajan trik će vas oduševiti!

Kada se sledeći put ispred vas nađe kolač, sladoled, torta i slično, a ne možete prestati da jedete, zastanite na nekoliko sekundi

Nutricija
10:00h Autor:
Foto: Profimedia

Kada smo naleteli na trik “Slatko-slana vizualizacija” iz knjige The DNA Restart Šeron Molem koji bi gotovo instant trebalo da ubije želju za slatkim, nismo polagali previše nade u krajnji rezultat, ali naravno, isprobali smo ga, jer traje samo pet sekundi.

 

O čemu je reč?

 

Kada se sledeći put ispred vas nađe kolač, sladoled, torta i slično, a ne možete da prestanete da jedete, zastanite na nekoliko sekundi i zamislite da je komad kolača (na primer) prekriven krupnom i gorkom morskom solju i da ste zagrizli tu gorku so! Automatski će se pojaviti refleks povraćanja kao reakcija!

 

Recept koji izbacuje parazite iz tela: Višak kilograma i žudnja za slatkišima za čas nestaju!

foto: Profimedia

Zašto?

 

Iako volimo slanu hranu, ljudi imaju averziju prema preterano slanoj hrani. To se događa zato što su naši preci takvu hranu izbegavali, jer je potencijalno bila otrovna, kako tvrdi Šeron Molem, neurogenetičar i autor pomenute knjige.

 

Ovaj trik možete da upotrebite i na drugim vrstama hrane, ne samo na slatkišima. Šeron je čak išla toliko daleko da je sladoled prekrila s krupnom solju i namerno stavila kašičicu u usta, tako da joj um zapamti negativnu reakciju na sladoled.

 

Ovaj drugi korak svakako nam se čini preteranim, ali ništa vas ne košta da isprobate onaj prvi!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs