Sve dobrobiti

Iskustvo jednog doktora: Alkalna ishrana mi je omogućila život bez bolesti!

Princip koji on predlaže je jednostavan, ali strog
Nutricija
18:40h Autor:
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Mnoge slavne ličnosti zaklinju se u alkalnu ishranu i tvrde da je upravo ona odgovorna za njihovo zdravlje i mladolik izgled.

 

Ne pije lekove, ne stari, ne boluje ni od čega: Žena zmaj (72) otkrila izvor mladosti! (FOTO)

 

Ideja je da izuzetno kisela hrana izaziva bolesti i zapaljenja i da je treba menjati sa baznom hranom.

 

“Kako biste bili zdravi, lepi, energični i izgubili višak kilograma, treba da znate da su uzroci bolesti i gojaznosti kiseline i zapaljenja”, tvrdi nutricionista i kiropraktičar dr Deril Džofre, koji je savetovao brojne holivudske zvezde.

 

On tvrdi da je i sam uspeo da izgubi više od 20 kilograma i oslobodi se zavisnosti od šećera upravo zahvaljujući takvom vidu ishrane. Sada se 80 odsto vremena hrani upravo tako i kaže da ima više energije nego kad je bio u dvadesetim godinama života, iako mu je sada 40.

 

“Trčim triatlone i ultramaratone. Ne sećam se kad sam poslednji put bio bolestan”, kaže on.

 

Princip koji on predlaže je jednostavan, ali strog: morate iz ishrane barem na neko vreme izbaciti mlečne prerađevine, alkohol, meso, kafu, šećer i gluten. Umesto toga predlaže da se ishrana obogati zelenim lisnatim povrćem i drugim “baznim namirnicama”. Treba izbegavati i voće, jer je prema principima alkalne ishrane šećer – šećer, ma u kom obliku dolazio.

 

Jedna od zabluda je da ovakvom ishranom menjate pH vrednost krvi. Međutim, to nije moguće jer vaše telo strogo reguliše pH vrednost i ishrana ne može uticati na to. S druge strane, ako jedete suviše kiselu hranu, tvrdi Džofre, telo će održavati isti pH nivo na uštrb zdravlja kostiju i srca, jer će izvlačiti alkalne minerale iz sopstvenih resursa.

 

On preporučuje da se nakon jednonedeljnog pridržavanja unošenja isključivo alkalne hrane, zadržite na sličnom režimu i da barem 70 odsto vaše ishrane do kraja života čine upravo bazne namirnice.

 

“Ljudi misle da zdrav život podrazumeva eliminaciju svih namirnica koje volite. To nije tačno. Treba da uživate u procesu, da biste cenili zdravlje”, kaže on.

 

Pijte samo jednu čašu slane vode: Efekti će vas oduševiti!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...