Kako se otarasiti dlačica na licu

Maljavost na licu, verovatno je jedan od najnezgodnijih problema savremene žene. Depilacije i brijanje su najčešći, ali ne i najefikasniji načini borbe. Stoga, otkrivamo vam još neke alternative za uklanjanje nepoželjnih dlačica.
Nega
21:02h

Osim što izgledaju ružno, nemaju neku posebnu funkciju, te je njihovo uklanjanje i više nego poželjno. Ipak, brijanje i depilacija najčešće samo pospešuju njihov rast. Tu nastupamo mi sa par konkretnih saveta kako da se oslobodite dlačica na licu, a da izbegnete nuspojave.

Čaj od naneKonzumacija čaja od nane utiče na smanjenje nivoa testosterona u telu žena, što dovodi do smanjenja rasta dlaka na licu. Za žene sa problemima maljavosti lica, preporučuje se dve šoljice čaja od nane dnevno..

Laserski tretmanLasersko uklanjanje dlaka je dobar način da se učinkovito zaustavi rast dlačica na licu, i koža učini glatkom. Iako nije u pitanju trajno rešenje, učinci terapije laserom su dugotrajni.

Medicinski tretmaniAko su dlačice na vašem licu posledica zdravstvenog stanja, onda to možete izlečiti s odgovarajućim lekovima. Dlačice na licu su često nuspojava hormonalne neravnoteže, menopauze ili medicinskih stanja poput sindroma policističnih jajnika. Posavetujte se s lekarom i sledite propisanu terapiju.

Kontraceptivne piluleKontraceptivne pilule su efikasan način da se zaustavi rast dlačica na licu, usled njihovog delovanja na hormone koji podstiču maljavost lica.

Vitamin B6Vitamin B6 sprečava povećano lučenje testosterona koji uzrokuje neželjene dlačice na licu. Konzumiranjem prehrane bogate vitaminom B6 kao što su banane, piletina, riba, krompir, lešnik i sl. možete smanjiti rast dlačica na licu.

ElektrolizaTo je skup način za uklanjanje neželjenih dlačica na licu. U tom lečenju, folikula dlačica se uništava intenzivnim praskom električne energije. Ova metoda je efikasna mada bolna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs