Obratite pažnju

Koža vrata zahteva posebnu negu zimi

Koža na vratu je tanja i suvlja od ostalih delova lica i dekoltea. Dok smo mladi, kreme nam nisu potrebne, ali već oko tridesetog rođendana trebalo bi da krenete u nabavku kreme za negu vrata
Nega
08:42h Autor:
Koža vrata zahteva posebnu negu zimi

Pored jutarnje i večernje nege lica, posvetite nekoliko minuta nezi kože na vratu, pogotovo zimi. Kada nanosite kremu na vrat, baš poput one oko očiju, ne smete kožu da rastežete, niti da budete grubi jer će dugotrajan učinak biti loš.

Koža vrata je jako osetljiva i tanka, pa sa njom postupajte nežno. Kremu nanosite laganim tapkanjem vrhovima prstiju ili umasirajte kružnim pokretima.

Nega kože zimi

Posebno obratite pažnju na negu vrata zimi, jer se koža tokom ovog godišnjeg doba dodatno suši. Rolke, visoke kragne i šalovi takođe doprinose isušivanju. Zato zimi koristite masnu kremu, koja će da nadoknadi gubitak masnoće.

Ponekad možete da priuštiti sebi i dodatno zadovoljstvo, tako što ćete da napravite oblog od ulja badema. Stavite ga na vrat, umotajte toplim peškirom i ostavite da deluje pola sata. Ovaj oblog će koži da vrati elastičnost i svežinu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs