Mislite o zdravlju kože

Šta su infracrveni A zraci: Opasniji od UV zračenja, ovo je najbolji način zaštite!

Lekari stalno upozoravaju na važnost preventivne zaštite kože od sunca

Nega
Autor:
Šta su infracrveni A zraci: Opasniji od UV zračenja, ovo je najbolji način zaštite!
Foto: Shutterstock

Konačno se u našu zemlju vratilo lepo vreme, a sa njim i sunčanje, šetnje, kupanje, nošenje kratkih rukava, šortseva i haljinica. Sve to zajedno uslovljava jedno - veću izloženost kože sunčevom zračenju.

Iako većina ljudi u letnjoj euforiji pred more ili konačni odlazak na bazen ili jezero razmišljaju samo o provodu, pre nego što se izložite sunčevim zracima, morate dobro se informišete o njihovom štetnom delovanju i načinu kako da to sprečite!

Svi smo bar jednom čuli za moguće štetne efekte UVA i UVB zračenja - opekotine, starenje i suvoća kože, pigmentacija, gubitak elastičnosti, čak i karcinom kože, kao i štetan uticaj na zdravlje očiju. Zato kada kupuju kremu sa zaštitnim faktorom, žene obično traže onu koja ima zaštitu od ove dve vrste ultraljubičastog zračenja.

Ali, da li ste nekada čuli za infracrveno A zračenje?

Infracrveni A zraci (IRA) zapravo čine gotovo trećinu sunčevog zračenja, i takođe mogu biti uzrok oštećenja kože, isto kao i UV zraci. Ipak, IRA zraci predstavljaju još veću opasnost, jer prodiru dublje u kožu od UV zraka i mogu da uzrokuju čak i proširene kapilare.

Zbog svega toga, kada birate proizvod za zaštitu od sunca, neophodno je da obratite pažnju da li on može da vam obezbedi zaštitu protiv UV i IRA zračenja. Pored toga, za zdravlje kože veoma je važno i da proizvod bude napravljen bez veštačkih boja, mirisa, ulja, konzervanasa i štetnog parabena.

foto: Promo

Jedan od retkih proizvoda na našem tržištu koji može da vam ponudi kompletnu zaštitu od štetnog delovanja sunčevog zračenja jeste Ladival - proizvod sa zaštitnim faktorom od 20 do 50, koji čuva vašu kožu od UVA, UVB i IRA zračenja, i pruža pouzdanu zaštitu od opekotina, oštećenja i prevremenog starenja kože!

Ladival je jedan od retkih fotostabilnih proizvoda na našem tržištu, što znači da je sa velikim uspehom prošao testiranje izdržljivosti na svetlost.

O njegovom kvalitetu i rezultatu koji daje govori i činjenica da je u Nemačkoj Ladival najprodavanija linija proizvoda za zaštitu od sunca, pa i ne treba da čudi što Nemice imaju tako lepu, negovanu i zdravu kožu!

Ladival možete da pronađete u gotovo svim apotekama i drogerijama, dostupan je i za decu i za odrasle u obliku speja i mleka, a za one sa osetljivom kožom sklonom iritaciji i alergiji na sunce, tu je posebno prilagođen Ladival allergy gel.

foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs