Saveti

Trikovi za brijanje nogu: Da dlačice sporije rastu, a koža ostane glatka i sjajna!

Depiliranje i brijanje nogu je leti svakodnevna aktivnost mnogih žena, bez koje se ne može, a koja često ume da zamori i dosadi.

Nega 03.07.2018. - 22:56h Autor: miss7.24sata.hr
Foto: Shutterstock

Veliki muke imaju one devojke koje imaju problem sa maljavošću i dlake im brzo rastu. Njima je brijanje nogu prava noćna mora. Ako ste jedna od njih, otkrivamo vam nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da se što brže i lakše rešite dlačica, i da vam one što sporije i ređe rastu.

 

Topla kupka

 

Važno je da ih brijete iz korena ili što bliže njemu. Do korena ćete najlakše doći toplom kupkom koja će omekšati kožu i otvoriti sve pore. Na taj način će se vaše dlačiće najbolje osloboditi, pa ćete ih moći brijati iz korena.

 

Ovo nam frizeri nikad ne bi otkrili: 10 mitova o negovanju kose!

foto: Shutterstock

Pena za brijanje

 

Nije namenjena samo za mušku bradu, već i za ovakve probleme. Nakon što ste uživali u kupki, nanesite penu ili gel za brijanje koji najbolje zadržavaju vlagu kože i tako vam omogućiti da skinete dlake najbliže korenu. Pored toga, ovakva sredstva za brijanje sadrže hranjive sastojke koji umiruju nadraženu kožu.

 

Piling

 

Reč je o pilingu na bazi morske soli. Ona najbolje uklanja mrtve stanice sa površine kože, koje smanjuju delotvornost brijanja brijačem. Sve što se savetuje jeste da se na mokre noge nanese šaka morske soli, trljajući kožu kružnim pokretima.

 

Način brijanja

 

Zaboravite brijanje dlaka u smeru njihovog rasta. Korenu ćete se najbolje približiti ako se brijete u suprotnom smeru od smera rasta dlaka.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...