obavezno pročitajte

Krioterapija kod kuće: Terapija iz 17. veka podmlađuje, leči akne i upale kože!

Možda mislite da hladnoća i led ničemu ne služe osim da vas nerviraju tokom zimskih dana, ali niste u pravu. Led može, verovali ili ne, vrlo pozitivno da utiče na lepotu

Nega
Autor:
Krioterapija kod kuće: Terapija iz 17. veka podmlađuje, leči akne i upale kože!
Foto: Shutterstock

U svetu je još od 17. veka poznata terapija lečenja ledomkrioterapija, a mi otkrivamo kako možete da upotrebljavate led u službi lepog i mladalačkog izgleda. Ukoliko želite da osvežite lice, da vam koža bude blistava i jedra, terapija ledom je fantastičan način da to i postignete.

Uz to, ovakav treman ne zahteva dodatne troškove, ni odlaske u kozmetički salon, možete je sami primenjivati u svom domu. Sve što vam je potrebno su kockice leda.

Možete da zaledite običnu, čistu vodu, a možete i da eksperimentišete sa pravljenjem ledenih kockica od zelenog čaja, kamilice, žalfije ili da sameljete svež krastavac u blenderu i sipate u kalup za led. Kada ste napravili dovoljno kockica leda, pre nego što prionete na svoju malu krioterapiju, najpre uzmite rukavice, ne uzimajte led u ruke bez zaštite.

Takođe, na lice nikada direktno ne prislanjajte kockice, obavezno ih stavite u čistu krpu ili kesu, pa tek tako prislonite na kožu. Ukoliko imate upaljene akne ili želite da smanjite otoke na kapcima, dovoljno je samo da držite led na tim mestima po pet minuta. Za efekat podmlađivanja, stručnjaci savetuju da svake večeri čisto i suvo lice i vrat masirate sa ledom, i to radite u serijama od po tri minuta. Nemojte da radite masažu duže od sat vremena u kontinuitetu.

Praktikujete ovo tokom nedelju dana svake večeri i primetićete da vam je koža zategnutija, svežija i mekša. Osim što usporava stvaranje novih bora na licu, kada se primenjuje uveče – ova terapija pomaže i da bolje spavate.

Krioterapija ubrzava cirkulaciju krvi, podstiče ćelijski metabolizam, ima anestetičko i analgetsko dejstvo, smanjuje otoke i upalne procese – pa je zbog svega toga već vekovima u upotrebi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs