Obratite pažnju

Uvek ćete izgledati tip-top: 6 trikova koje praktikuju organizovane i pametne žene - štede novac i vreme!

Čak i one među vama koje vreme provedeno u nezi smatraju privilegijom, a ne opterećenjem, s vremena na vreme požele da znaju "prečicu"

Nega
13:08h Autor:
Uvek ćete izgledati tip-top: 6 trikova koje praktikuju organizovane i pametne žene - štede novac i vreme!
Foto: Shutterstock

1. Ženska torba, koliko god bila velika, uvek je premala za sve što bismo spakovale. Jedan od trikova je da iz nje izbacite ono što nije baš neophodno, na primer - parfem. Zašto biste nosile celu bočicu, ako znate da možete imati mini-prenosivi parfem? Natopite pamuču maramicu ili čepiće za uši svojim omiljenim parfemom, i spakujte ih u zip kesicu. Ovako natopljeni, biće vaš prenosivi parfem narednih nekoliko dana, a povećaće zapreminu, i smanjiti težinu vaše torbe. 2. Ako imate poteškoća sa savladavanjem nemirnih čuperaka, i ne možete da pronađete ukosnice po meri, svoje omiljene ukosnice pre korišćenja poprskajte lakom za kosu, kako bi bolje prijanjale.

Takođe, neobuzdane vlasi možete umiriti starom četkicom za zube, koju ste prethodno isprskle lakom za kosu. 3. Ako želite gušće i spektakularnije trepavice, nanesite na njih bebi puder, pre nanošenja maskare. Ova caka neguje vaše trepavice i obezbeđuje božanstven izgled, bez skupih i "teških" preparata. 4. Čuvajte svoju kosu i kožu glave apstinirajući od svakodnevnogpranja kose. Ako vam se učini da kosa izgleda masno, pripremite jednostavnu smešu za suvo pranje: pomešajtekukuruzni skrob, vodu i sasvim malo alkohola. 5. Pre korišćenja uvijača za trepavice, zagrejte ga upaljačem, kako biste ga učinili delotvornijim. 6. Ako ste razbili omiljenu senku ili puder u prahu, ne brinite - postoji rešenje. Sipajte malo alkohola i mešajte. Ostavite da se alkohol osuši preko noći, i ujutru ćete ponovo imati kompaktnu šminku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs