Priključite se sjajnoj kampanji

Vi ste sada prioritet: Posvetite sebi dovoljno vremena!

Kada zakorače u menopauzu, žene prolaze kroz velike i brojne promene

Nega
Autor:
Vi ste sada prioritet: Posvetite sebi dovoljno vremena!
Foto: Promo

Sve žene žele i trude se da ostanu zdrave i u formi tokom menopauze. Uostalom, žene su tokom celog života aktivne, pune energije i lepe. Međutim, ulazak u menopauzu izaziva promene u organizmu i na telu. Balansirana ishrana i dijeta, fizička aktivnost i pravilna nega kože pomoćiće vam da i u ovoj fazi života izgledate negovano i lepo.

Donosimo vam nekoliko važnih saveta kako biste se i u pedesetim godinama osećali zdravo i negovano.

Prvo što treba da znate jeste da je za menopauzu karakteristična hormonska neravnoteža, oslabljeno lučenje hormona estrogena i progesterona, koji su važni za organizam svake žene.

1.Promene na telu

Ulaskom u menopauzu, žene se suočavaju sa mnogim promenama na telu i zbog toga je važno da sebi posvetite dovoljno kvalitetnog vremena za fizičku aktivnost, spremanje balansiranih obroka u kojima će preovaladavati sezonsko povrće i voće, kao i unos određenih suplemenata. Višak kilograma je česta posledica menopauze i zbog toga je jako važno da u svoj organizam unosite dosta vode i probate da održite telesnu težinu.

2. Nega kože lica

Manjak proizvodnje estregena dovodi do opuštanja kože i umornog izgleda lica, pa je zato važno da i u ovom periodu života ne zaboravite na potrebnu negu. Koža može postati suva, hrapava, opuštena i bez sjaja. Odgovorajućom negom ti problemi mogu da se reše, a koži vrate sjaj i gustinu. Odličan saveznik u borbi protiv promena u toku menopauze je Neovadiol linija proizvoda za negu kože koja u menopauzi doživljava promene. Ova linija proizvoda se sastoji od dnevne i noćne nege i seruma, a prilikom kupovine u određenim apotekama, možete dobiti poklon i popust od čak 20%.

foto: Promo

3.Promene raspoloženja

Možda i najneprijatnija nus pojava uslaska u menopauzu, jesu česte promene raspoloženja, koje utiču ne samo na vas, već i na vašu porodicu. Stručnjaci savetuju da žene u prelaznom dobu provode što više vremena u prirodi, šetnji, ali i pozitivnom okruženju. Ovo je vreme da radite sve ono što ste želeli, a niste imali prilike, jer je uvek neko drugi bio prioritet.

4. Vreme za sebe

Žene u pedesetim godinama na našim prostorima još uvek žive tradicionalne ženske uloge, što znači da je većina porodičnih obaveza na njihovim leđima. Uz brojne poslove u domaćinstvu, tu je i briga o deci i karijeri. Bez obzira na poslove i stresove koji su postali svakodnevica svih nas, moramo da se potrudimo da pronađemo makar trenutak vremena koji ćemo posvetiti samo sebi. Pored hobija i putovanja, odvojite još neki trenutak za sebe, i uživajte u svakodnevnoj nezi kože. Brend Vichy je tu da bi vas podsetio na unutrašnju i spoljašnju lepotu i samim tim podigao vaše samopuzdanje.

5. #nema pauze

Početkom 2017. godine, brend Vichy je pokrenuo kampanju #nemapauze koja se bavi edukacijom farmaceuta u apotekama širom Srbije, gde žene u menopauzi mogu da dođu i pitaju sve što ih interesuje. Ovde mogu dobiti odgovore o promeni telesne težine, nesanici, toplotnim valunzima i suvoj koži i promenama na licu. Kada je reč o koži u toku menopauze, važno je promeniti uobičajenu rutinu u nezi i prilagoditi je promenama. Koža i kosa prolaze kroz duboke hormonalne promene, koje ostavljaju vidljive tragove.

foto: Promo

Ako ste i vi odlučili da za vas #nemapauze, podelite svoju priču, postanite nekom inspiracija i osvojite Neovadiol proizvode za negu kože u menopauzi! Uz takmičenje u kojem možete da osvojite divne poklone, u sklopu kampanje, Vichy je pokrenuo i Fejsbuk grupu #nema pauze o menopauzi, gde možete deliti svoja iskustva sa ostalim članicama i naučiti nešto novo.

Takođe, Vichy vam je sa zadovoljstvom obezbedio i besplatno mišljenje stručnjaka - profesorke Svetlane Vujović, interniste, endokrinologa, načelnice odeljenja ginekološke endokrinologije Klinike za endokrinologiju Kliničkog centra Srbije i profesora Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu! Njene komentare i savete možete pročitati u Fejsbuk grupi #nema pauze u menopauzi.

Priključite se Vichy kampanji!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs