Za čas posla

8 ličnih tajni dermatologa: Kako da vam koža bude zdravija nego ikad?

Šta oni rade za svoju kožu, koja maska je najbolja, kako im je koža tako sjajna i zdrava?

Nega
14:57h Autor:
Foto: Shutterstock

Kada pogledate dermatologe i kada odete na pregled poželite da znate koje su njihove tajne?

 

Pažljivo čišćenje

Pažljivo čišćenje kože bez agresivnih proizvoda jedna je od glavnih tajni dermatologa. Koristite proizvide bogate ceramidima, koji čuvaju vlagu unutar ćelija kože. Tokom jeseni, bolje je koristiti mleko i gel za čišćenje tonerima koji nemaju alkohol i kiseline.

 

Koja količina kreme za lice vam je potrebna?

Kada je koža izložena više suncu, kako bi zaštitili svoju kožu od starenja dermatolozi koriste pravilo “više je bolje”. Koristite pravi odnos: pola kašičice je dovoljno da kremu nanesete u dva sloja na vaše lice.

 

Termalna voda za suvu kožu

Da bi koža bila elastična, dermatolozi koriste sprejeve sa termalnom vodom. Sadrže kalcijum, bakar, gvožđe i natrijum. Ova voda je takođe bogata mineralima, uključujući i selen koji štiti vašu kožu od ultraljubičastih zraka.

 

Manja pakovanja su bolja

Uzimajte manja pakovanja krema. S vremenom sve od proizvoda što koristite postaje slabije i one aktivne supstance nisu više tako ’’magične’’ za vašu kožu kao što su bile na samom početku.

 

Koža će vam biti zahvalna: 5 trikova za lepotu koja daju dugoročne rezultate!

foto: Shutterstock

Pravi položaj

Dodatni kiseonik pomaže vašoj koži da sija. Ako redovno radite jogu, manje ste pod stresom, zapaljenski procesi u vašem organizmu će se smanjivati i vaša koža će blistati.

 

Odgovarajuća posteljina

Bore se mogu pojaviti tokom spavanja. Na kožu utiču i jastučnice na kojima spavate. Svilene jastučnice su dobre, jer koža može glatko da klizi na njemu.

 

Potpuna zaštita je efikasnija

Zaštita od sunca je veoma važna, ali je takođe jako bitna i noćna nega. Dakle osim dnevne veoma je važna i noćna krema. Jer samo potpuna briga radi najbolje za vašu kožu.

 

Kokos

Svaki dermatolog zna da je kokos odličan proizvod za vašu kožu. Ako pijete kokosovo mleko redovno, videćete kako koža sija nakon par nedelja. Tu su i brojni recepti za maske koje se mogu koristiti za sve tipove kože.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...