Zdravo i efikasno

Nanela je sodu bikarbonu na pazuh: Prirodnim putem rešila veliki problem! (RECEPT)

Postoje efikasna prirodna sredstva koja mogu ukloniti ovu neprijatnu pojavu. Ovde ćemo pokazati kako je moguće izbeliti kožu pazuha na sasvim prirodan način
Nega
10:20h Autor:
Nanela je sodu bikarbonu na pazuh: Prirodnim putem rešila veliki problem! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Tamne mrlje na pazuhu estetski su neprivlačne, što je najčešći razlog da osoba oseća nelagodu pri podizanju ruke. Različiti uzroci mogu dovesti do ove pojave, ali se ona može ukloniti potpuno prirodnim sredstvima.

Drugačija, tamnija boja potpazušne jame može nastati usled znojenja, brijanja, kreme za uklanjanje dlaka, korišćenja dezodoransa ili antiperspiranta, gomilanja izumrlih ćelija ili nedovoljnog provetravanja tog područja.

Soda bikarbona protiv neprijatnih mirisa: Napravite dezodorans bez štetnih materija! (RECEPT)

Postoje efikasna prirodna sredstva koja mogu ukloniti ovu neprijatnu pojavu. Ovde ćemo pokazati kako je moguće izbeliti kožu pazuha na sasvim prirodan način.

1. Krompir

Krompir je blago kisela namirnica, što joj daje efikasna prirodna svojstva blagog izbeljivanja. Isecite krompir i zatim ga utrljajte na pazuh. Isto tako moguće je izrendati krompir i iscediti sok iz njega, a zatim ga primenite direktno na pazuh i ostavite da se osuši. Nakon 15 do 20 minuta isperite mlakom vodom.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Alkoholno sirće

Obično sirće je efikasno sredstvo za izbeljivanje, a takođe i ubija bakterije koje se hrane mrtvim ćelijama kože. Napravite pastu mešanjem sirćeta sa pirinčanim brašnom, a zatim nanesite na pazuh. Ostavite je da se osuši na tom mestu nekih 10 do 15 minuta, a zatim isprati. Uskoro ćete imati znatno mekši, glađi, a iznad svega belji pazuh.

3. Sok od limuna

Osim toga što ima sjajna antibakterijska svojstva, limunov sok može biti dobar izbor kada je reč o izbeljivanju tamnog pazuha. Parče limuna ili sok od njega nanesite na pazuh i pustite da se osuši za 10 minuta. Isprati, a zatim naneti kremu, jer sok od limuna može da isuši kožu.

4. Krastavac

Kiselina u krastavcu takođe pomaže izbeljivanju pazušne regije. Jednostavno isecite krastavac i utrljajte na svoj pazuh. Drugi metod je da iscedite sok iz komada krastavca i na isti način naneti na tamno mesto. Koji god da se od ova tretmana izabere, ne zaboravite isprati ostatak nakon 10 minuta. Za najbolje rezultate potrebno je nanositi dva puta dnevno.

Dlačice ispod pazuha zauvek nestaju: Recept koji će svaka žena probati!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

5. Mleko

Mleko pomaže da koža omekša, a može i da je izbeli u području pazuha zbog svojih korisnih vitamina i masnih kiselina. Napravite smesu 2 kašike punomasnog mleka, 1 kašičice jogurta i 1 kašike brašna. Utrljajte je u potpazušnu oblast i pustite oko 10 minuta da je koža upije. Isperite hladnom vodom.

6. Soda bikarbona

Jedan od glavnih uzroka potamnjenja pazuha je akumulacija mrtvih ćelija kože. Ako je ovo razlog tamnije regije vašeg pazuha onda ćete sodu bikarbonu pomešati sa vodom i tako napraviti gustu kremu. Nežno je utrljajte u pazušnu jamu, a zatim to isperite i utapkajte tuferom kako biste osušili taj deo ispod ruke. Ponovite ovo nekoliko puta nedeljno i brzo ćete videti efekte posvetljivanja.

Soda bikarbona za blistavi osmeh: Trik koji momentalno izbeljuje zube! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

7. Kora pomorandže

Pomorandžina kora može da koristi ljudskoj koži tako što je posvetli i neguje. Najpre, ogulite pomorandžu i njenu koru ostavite na suncu da stoji nekoliko dana, a onda je sameljite da postane prah. Taj prah treba pomešati sa ružinom vodicom i mlekom kako bi se napravio losion. Ovu tečnost treba naneti na pazuh, sačekati oko 10 minuta, a zatim isprati hladnom vodom. Ovaj tretman najbolje funkcioniše ako se ponovi 2 do 3 puta nedeljno.

8. Kokosovo ulje

Ulje kokosa deluje kao prirodni dezodorans, ali i kao efikasni izbeljivač pazuha. Ono je i bogato vitaminom E, koji hrani i štiti kožu. Umasirajte ulje na pazuh i pustite da ga koža upije za 10 do 15 minuta. Posle toga, lagano isperite ulje, a rezultati svetlije kože vidljivi su nakon primene od nekoliko puta nedeljno.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs