Probajte, ne može da škodi

Briše bore kao gumicom: Domaća krema od dva sastojka zateže lice i vrat! (RECEPT)

Prirodna alternativa skupocenim proizvodima pokazala se kao veoma efikasna za negu područja oko očiju, ali i za celu kožu lica
Nega
20:08h Autor:
Briše bore kao gumicom: Domaća krema od dva sastojka zateže lice i vrat! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Dok smo mladi, naša koža je veoma nežna, rastegljiva i sjajna. S godinama ona brže gubi svoju elastičnost, a onda se pojavljuju bore.

Sitne borice, koje se pojavljuju oko očiju neko prihvata kao prirodni proces starenja, ali mnoge žene pokušavaju da produže i sačuvaju mladalački izgled kože. Nažalost, kreme protiv starosti ne postoje, ali postoji dosta visokokvalitetnih kozmetičkih proizvoda koji hrane i intenzivno hidriraju kožu, što usporava proces starenja, i samim tim, sprečavaju nastanak novih i smanjuju postojeće bore.

Predlažemo vam prirodnu alternativu skupocenim proizvodima u vidu kreme iz domaće radinosti, koja se pokazala kao veoma efikasna za negu područja oko očiju, kao i za celu kožu lica.

Za pripremu ove kreme vam je potrebno samo 1/5 kašičice kokosovog ulja i 2-3 kapi eteričnog ulja tamjana.

Ova žena stari unazad: U 47. izgleda mlađe nego ikad, ovo je njena tajna! (FOTO)

Jednostavno, promešajte oba ulja i nanesite laganim masirajućim pokretima na čisto i suvo područje oko očiju.Krema se nanosi 2 sata pre spavanja i ne ispira se. Ova krema poslužiće vam kao čudesan eliksir za tanku kožu oko očiju. Kremu možete da koristite i za celo lice i dekolte.

Možete da napravite veću količinu i čuvate u manjoj staklenoj teglici, jer smesa može da stoji nekoliko dana.

Kokosovo ulje je zaista neprocenjivo za negu kože - ukoliko vam sve prednosti ovog čudesnog ulja nisu poznate, pročitajte ih OVDE.

Sa druge strane, eterično ulje tamjana veoma je cenjeno u kozmetici zbog regenerativnog dejstva na kožu, prirodnog lifting efekta i korekcije bora. Poseduje sladak, topao i dubok miris koji popravlja raspoloženje i opušta. Takođe, smanjuje anksioznost, depresiju, napetost, glavobolje i nesanicu.

Nanela je smesu od kurkume na lice i sačekala 10 minuta: Sad je svi mole za recept!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs