Obratite pažnju

Znaci koji nepogrešivo govore: Starite velikom brzinom i pre vremena!

Za neke ljude godine su samo broj, ali drugi pak imaju ozbiljnih problema sa prevremenim starenjem tela
Nega
18:04h Autor:
Foto: Ilustracija / Profimedia

Naravno da smo svi svesni da starenje podrazumeva dobijanje sede kose, pokoju boru tu i tamo i možda gubitak mladalačke psihe koju smo ranije imali. Možemo se pomiriti sa tim ali ne i sa činjenicom da počinjemo stariti pre vremena.

Predstavljamo vam pet znakova koji kažu da starite pre vremena i šta bi to zapravo moglo uzrokovati:

1. Zaboravljate više nego obično

Možda ćete se šaliti na vlastiti račun kada zaboravite gde ste parkirali vaš auto ili propustite termin kod doktora ali bolje je da budete svesni toga pre nego što postane ozbiljno. Ne trebate da dižete paniku, zaboravljanje je normalna pojava kako starimo ali ukoliko počnete da zaboravljate stvari koje nebiste smeli, ako vas više ne interesuju stvari u kojima ste nekada uživali ili ako je vaša porodica zabrinuta zbog vaše memorije možda je vreme da potražite pomoć.

U međuvremenu poduzmite korake kako biste izoštrili memoriju: Koristite liste sa stvarima koje morate uraditi, vežbajte i nađite nove hobije.

2. Imate stomačne tegobe

Ovoga problema biste se sigurno rešili ukoliko biste redovno vežbali ali mnogi to ne rade. Zato stomačnim tegobama, naročito zatvoru doprinose i lekovi, loša ishrana ili narušeno zdravlje, kao i nedovoljno konzumiranje tečnosti.

Svaki dan upotrebite jedan limun i to na ovaj način: Sprečite starenje organizma!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Promenjena boja kože bez sjaja

Promenjena boja kože i nedostatak sjaja može ukazati na prerano starenje ali i na probleme sa bubrezima. Zato ukoliko primetite da boja vašeg lica više nije ista, da je izgubilo živost i sjaj obavezno se obratite lekaru i otkrijte uzrok tome.

4. Krvave oči

Krvave oči često pripisujemo lošem snu, provedenom danu za kompjuterom ili umoru ali zapravo krvave oči mogu biti i znak artritisa. Takođe, krvave oči mogu biti i znak visokog krvnog pritiska zbog kojeg se danima loše osećate.

5. Suva usta

Da li se često budite sa suvim ustima pa čak i grlom? Uzroka je mnogo, osim dehidracije. Suva usta su simptom mnogih bolesti ali tome mogu doprineti i drugi faktori kao što su pušenje ili autoimune bolesti.

Imaš 60, a izgledaš kao da ti je 30: Priča žene koja mari za sebe! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...