Isprobajte

Skinite godine sa lica za samo 3 dana: Domaća maska koja pruža trenutni efekat! (RECEPT)

Maska od samo tri sastojka neverovatno pegla bore u rekordnom roku
Nega
19:40h
Skinite godine sa lica za samo 3 dana: Domaća maska koja pruža trenutni efekat! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Najbolja domaća maska za zatezanje lica – recept:

Sastojci: Gustin (1 kašika), sveže isceđen sok od šargarepe (5 kašika, ako nemate sokovnik, smiksajte usitnjenu šargarepu u blenderu i gnječeći procedite kroz cediljku), kiselo vrhnje (1 kašika)

Kako pripremiti masku: U pola čaše hladne vode rastvoriti gustin. Sipajte razmućeni gustin u lonče i dodajte u to 100 ml ključale vode. Stavite na šporet i kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Nakon toga, kad se smesa malo ohladi, dodajte sveže isceđen sok od šargarepe i kiselu pavlaku. Dobro promešajte i stavite na očišćeno lice da stoji 25-30 minuta (najbolje je ako možete napraviti piling lica pre stavljanja maske).

Masku isperite toplom vodom i nanesite na lice hranljivu kremu. Preostalu količinu maske stavite u frižider. Za bolji učinak, masku stavljati 3 dana za redom.

Praktično rešenje: Kako da podstaknete brži rast obrva!

Ova maska tako fino hidrira, uklanja tragove umora i fine borice, koža postaje zategnuta, elastična i glatka.

Gustin ili skrob je najčešći sastojak maski za lice zbog svojih odličnih apsorpcijskih osobina odnosno zadržavanja vlage. Bogate beta karotenom, šargarepe su prirodan izvor vitamina A koji ima brojne prednosti za našu kožu:

Bogat je antioksidansima koji usporavaju proces starenja kože – prirodni anti – aging faktor.

Pomaže u održavanju vlage kože.

Pospešuje obnavljanje ćelija kože.

Efikasno leči akne – pomaže kod zaceljivanja rana i bubuljica.

Antiseptična svojstvo – jača imunološki sistem i sprečava infekcije.

Kiselo vrhnje, kao i svi fermentisani mlečni proizvodi, sadrži mlečnu kiselinu, koja je ključna za lepotu i zdravlje kože. To je zbog toga što pomaže koži zadržati vlagu, prirodno radi piling i podstiče proizvodnju kolagena, koji tvori vezivno tkivo koje podupire kožu. Mlečna kiselina se koristi u mnogim kozmetičkim preparatima za negu.

Aktivni sastojak u kiselom pavlaci – mlečna kiselina – je vrsta alfa-hidroksi kiseline koja uklanja mrtve ćelije kože podstičući proizvodnju novih, mladih ćelija te smanjuje pojavu bora. No, kao i sa svim alfa-hidroksi agentima, to može povećati osetljivost kože na suncu, pa budite sigurni da se klonite sunca nakon tretmana.

Skinite staračke pege uz pomoć pirinča i lumuna: Izbrišite godine sa ruku! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs