Balzamom za usne uklonite zanoktice

Dvostruka namena kozmetičkih proizvoda

Balzam za usne - osim što vaše usne čini mekanim, vrlo je efikasan za smirivanje crvenila na licu i kao sredstvo protiv zanoktica. A, vaš omiljeni parfem možete iskoristiti i kao osveživač za kosu
Nega
23:44h Autor:
Dvostruka namena kozmetičkih proizvoda
Foto: Shutterstock

Otkrivamo dvostruku namenu pojedinih, a možda baš vaših omiljenih, kozmetičkih proizvoda. Pa, da vidimo o čemu je reč.

1. Balzam za usne

Osim što vaše usne čini mekanim i štiti ih od pucanja, vrlo je efikasan i za smirivanje crvenila na koži. Osim toga, može poslužiti i kao sredstvo protiv zanoktica.

2. Parfem

Svoj omiljeni parfem možete iskoristiti i kao osveživač za kosu. U bočicu sa destilovanom vodom ubacite nekoliko kapljica parfema, dobro promešajte, zatim poprskajte kosu. Odlično rešenje nakon čitavog dana provedenog u kancelariji ili noći u zadimljenom prostoru. A, svoj parfem možete i sami da napravite.

3. Turpija za nokte

Turpija za nokte srednje gruboće može vam poslužiti i za odstranjivanje žuljeva, odnosno mrtve kože. Koža mora biti potpuno suva, a pokreti nežni, kako ne biste napravili ranice.

4. Regenerator za kosu

Regenerator za kosu možete iskoristiti umesto pene za brijanje, kada vam je potrebno hitno sređivanje nogu, a pene vam je ponestalo. Kako bi vam noge bile glatke i lepe, koristite toplu vodu i regenerator, jer će on omekšati i navlažiti kožu, a time i sprečiti njenu iritaciju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs