Probajte

Za lepu kožu bez modrica: 3 prirodna kućna recepta!

Plave fleke na koži koje nastaju zbog nespretnog udarca u ugao ormarića ili vrata, brzo se mogu ukloniti
Nega
10:16h
Za lepu kožu bez modrica: 3 prirodna kućna recepta!
Foto: Shutterstock

Verovatno nema osobe koja za otklanjanje masnica nije iskusila trik sa maslacem. Osim maslaca, modrice se mogu "izbrisati" i na nekoliko drugih prirodnih načina.

Zašto vam lako izlaze modrice: UV zraci, lekovi, tanka koža ili ozbiljne bolesti!

Kako bi spriječili ružne modre podlive važno je reagovati na vreme, a evo koja 3 prirodna rešenja vam najbrže mogu pomoći:

1. Maska od krompira i meda

U ovu prirodnu masku ide kuvani neoljušteni krompir, malo meda i obične vode. Nakon što krompir skuvate, oljuštite ga i zgnječite. Potom u njega stavite kašičicu meda i pomešajte sa malo mlake vode dok ne dobijete kašastu smesu. Tako pripremljenu masku stavite na modricu i pustite da odstoji oko 15 minuta. Postupak možete ponoviti.

2. Povrće kao obloga

Neko povrće ublažiće i ubrzaće nestanak mrskog podliva. U službi lepe kože su kupus, peršun, luk i paradajz. Crveni luk je odličan za modrice jer ublažava bol. Kako biste ublažili modricu naseckani luk stavite u gazu i prislonite na mesto udarca. Isto možete uraditi i sa kupusom ili naseckanim peršunom. I svež paradajz pomaže: naseckani paradajz stavite na mesto udarca i držite pola sata. Masnica bi nakon ovog prirodnog tretmana trebalo da bude manja.

12 dana jela samo banane: Žena opisala neverovatnu transformaciju celog tela! (VIDEO)

3. Masaža sirćetom i vodom

Pomešajte sirće i toplu vodu u razmeri 50:50 i lagano utrljajte na mesto udarca. Ova dva sastojka podstiču cirkulaciju ispod površine kože i utiču da se nakupljena krv apsorbuje ili brže nestane.

Kako bi modrice brže nestale uzimajte i dovoljno vitamina C.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs