Vredi probati

Za dame sa osetljivom kožom: Sve tajne egipatske depilacije

Za razliku od depilacije voskom, šećerna pasta se lepi samo za dlačice, a ne i za kožu, pa je tretman znatno manje bolan od tretmana voskom, iako nije potpuno bezbolan
Nega
17:06h Autor:
Za dame sa osetljivom kožom: Sve tajne egipatske depilacije
Foto: Shutterstok

Egipatska depilacija spada u najstarije metode uklanjanja dlačica, a svoju popularnost ponovno je doživela poslednjih nekoliko godina kada su uslugu egipatske depilacije počeli da nude brojni kozmetički saloni.

Ova metoda depilacije preporučuje se osobama sa osetljivom kožom jer ne izaziva upalne procese i iritaciju, te deluje antialergijski. Metoda je dovoljno sigurna da mogu da je primenjuju čak i osobe koje imaju problema s proširenim venama, psorijazom i ekcemima.

OVDE pročitajte kako se pravilno uklanjaju dlačice brijačem.

Šećernu pastu

kojom se obavlja depilacija možete da napravite i sami, iako će vam trebati malo iskustva kako biste postigli pastu odgovarajuće teksture, a možete da je kupite i gotovu, ili da depilaciju obavite u nekom od brojnih kozmetičkih salona.

Za razliku od depilacije voskom, šećerna pasta se lepi samo za dlačice, a ne i za kožu, pa je tretman znatno manje bolan od tretmana voskom, iako nije potpuno bezbolan. Dlačice ne moraju da budu duge, najbolje je da ih depilirate kada su duge 3-5 milimetara, a egipatska depilacija rešiće i problem uraslih dlačica. Dodatni plus je i taj što ćete ukloniti mrtve ćelije da kože, pa će vam koža dugo vremena biti sjajna i glatka. Rezultati depilacije uglavnom traju 4-6 nedelja, a što više puta ponovite tretman, to će vam dlačice biti sve ređe.

Priprema šećerne paste: 2 šoljice šećera, 1/4 šoljice vode, 1/4 šoljice limunovog soka, 1 kašičica meda (nije obavezno)

OVDE pročitajte kako da bezbolno i brzo izdepilirate bikini zonu.

Pastu kuvajte u posudi i sve vreme pratite smesu tokom kuvanja. Prvo stavite da kuvate šećer, a zatim kada se rastopi (ali ne potpuno), dok je smesa još gusta, na laganoj vatri, dodajte proceđeni sok limuna, te vodu. Kuvajte sve zajedno na najlaganijoj vatri otprilike 5-10 minuta dok smesa ne poprimi crvenkasto zlatnu boju. Isključite ringlu i mešajte dok ne nestane pena, te smesu sipajte u staklenu posudu.

Upotreba: Kada se pasta ohladi i kada bude mlaka, uzmite malenu količinu paste i oblikujte ju u kuglicu, a zatim je prstima razvlačite dok ne posvetli.

OVDE pročitajte kako da se rešite bubuljica uzrokovanih brijanjem.

Pastu rukom nanesite na željeno područje u smeru suprotnom od rasta dlačica, a pastu uklanjajte brzim pokretima u smeru rasta dlačica. Kada uklonite ceo sloj, istu pastu ponovno oblikujte u kuglicu i iznova koristite.

Ako je pasta pretvrda, razradite je prstima ili posudu s pastom stavite u mlaku vodu, a ako je premekana, stavite je u frižider dok se malo ne stvrdne.

Pastu obavezno nanosite na potpuno čistu i suvu kožu, a preporučljivo je pre nanošenja područje posuti bebi puderom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs