POTPUNO PRIRODNO

ŽAREĆA MASKA ZA LICE BRIŠE STAROSNE PEGE I PEGLA BORE: Potrebna su vam samo ova 4 sastojka! (RECEPT)

Idealna je jer svaki njen sastojak ima specifično i usmereno delovanje, a koži pruža ceo spektar hranljivih sastojaka i minerala koji joj pružaju dalje posebnu mekoću...

Nega
19:15h Autor:
ŽAREĆA MASKA ZA LICE BRIŠE STAROSNE PEGE I PEGLA BORE: Potrebna su vam samo ova 4 sastojka! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Nega lica posle zime i niskih temperatura podrazumeva skidanje i perutanje jednog tankog sloja kože lica i sa njim mrtvih ćelija, potom dobru dubinsku hidrataciju i na kraju uklanjanje svih mrlja i ožiljaka, koji su se formirali tokom izlaganja lica velikim temperaturnim razlikama, posebno minusu i mrazu. Prirodne maske za lice imaju najdelotvornije učinke, posebno kada njene sastojke prilagođavamo potrebama i tipu našeg lica. Ujednačen ten, glatka struktura lica, zategnuta koža lica i neverovatna mekoća samo su neke od prednosti koje pruža popularna žareća maska za lice.

Žareća maska za lice napravljena je sa samo pet sastojaka, a svoj naziv duguje blagom osećaju peckanja koji traje najviše pet minuta na licu. Idealna je jer svaki njen sastojak ima specifično i usmereno delovanje, a koži pruža ceo spektar hranljivih sastojaka i minerala koji joj pružaju dalje posebnu mekoću i čine je neverovatno glatkom. U sastav ove maske ulazi limunov sok, cimet, muskatni oraščić i prirodni med, s tim što se osobama sa izrazito osetljivom kožom preporučuje ublažavanje maske sa jednakom količinom vode ili duplom dozom meda.

Tamne fleke i ožiljci nastaju usled mnogobrojnih prištova i akni, koji sa odustvom lučenja znoja i zatvaranja pora tokom hladnog vremena posebno dolaze na površinu lica tokom zime i ostavljaju trajne mrlje. Osim toga, posebno je problematično ukoliko imate neujednačen ili problematičan ten, fleke ili mrlje na licu, kožu bez sjaja i punu sitnih bora. Ukoliko ste u ovom prepoznali makar jedno karakteristiku svog lica, zareća maska za lice je savršena, čak i za svakodnevnu primenu.

Osim toga, žareća maska za lice doprinosi i ispunjavanju sitnih pora već nakon prve upotrebe, pa se redovnom primenom može vratiti mladalački izgled, sjaj i mekoća lica.

Žareća maska za lice

Sastojci maske za lice:

  • pola kašičice cimeta
  • pola kašičice muskatnog oraščića
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica svežeg soka od limuna

Priprema i primena maske za lice:

Pomešajte sve sastojke zajedno u pastu. Nanesite na lice izbegavajući zonu oko očiju i usta. Neka odstoji 30 minuta ili barem 10 minuta ako ne možete da izdržite blago peckanje. Peckanje se smiruje tokom prvih 5 minuta, a onda nestaje. Potom isperite masku toplom vodom i nanesite vašu uobičajenu hidratantnu kremu.

Ako imate osetljivu kožu, izostavite ili razredite limun vodom. Ako ga izostavite, dodajte malo više meda kako bi smesa bila gusta. Takođe, maska se ne preporučuje osobama koje pate od kuperoze, rozacee i drugih vaskularnih oboljenja kože jer med širi krvne sudove. Kao zamena za med, ovde može poslužiti bela ili zelena glina. Meša se u istim proporcijama sa ostalim sastojcima maske i razblažuje vodom do željene teksture za savršeno nanošenje na lice kako bi bila postojana.

Ovo je maska koja deluje postepeno. Nanesite je najmanje 2 puta nedeljno i videćete vrlo brzo ogroman napredak na koži. Uz doslednu primenu, ova žareća maska posvetliće i otkloniti mrlje i ožiljke, smanjiće bore i pomoći koži lica da dobije fenomenalan sjaj i zdrav izgled.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs