Saznajte

VODIČ KROZ USLUGE U KOZMETIČKIM SALONIMA: Sve što treba da znate!

Da li ste dovoljno posvećeni nezi lepote i sopstvenom izgledu? Ako niste, nije kasno da počnete.

Nega
08:43h Autor:
VODIČ KROZ USLUGE U KOZMETIČKIM SALONIMA: Sve što treba da znate!

Vreme je da sebi priuštite transformaciju, koja će vas učiniti zadovoljnijim i punim samopouzdanja. U tome će vam pomoći kozmetički saloni. Šta je to što je najaktuelnije u njihovoj ponudi? Ovde ćemo vam pomoći da se lakše snađete i izaberete koje su to usluge i tretmani, ono što vam najviše treba.

Bolji kozmeticki saloni stalno proširuju svoju ponudu. Trude se da idu u korak sa trendovima, tako da ne treba da vas čudi ako nešto što je hit u svetu, već ima i kod nas. Da biste bili zadovoljni svojim izgledom, treba pre svega da ustanovite šta je to što želite da poboljšate. Prvo se treba fokusirati na najuočljivije probleme, a potom na ono što možemo da uradimo pomoću šminke da budemo još lepši. Na primer, problemi kao što su akne, proširene pore, pigmentacija na koži nešto su na šta prvo treba obratiti pažnju. Cilj je da izgledamo što bolje bez šminke, te da ona služi da naglasi našu lepotu, a ne da prikriva nedostatke.

Tretmani lica veoma su traženi u kozmetičkim salonima. Oni su raznoliki jer su prilagođeni različitim tipovima kože. Izbor preparata koji se koriste zavisi i od toga da li je reč o mladoj ili zreloj koži.

Anti aging segment u kozmetologiji oduvek je zauzimao centralno mesto. Koža odaje naše godine, ali zahvaljujući pravilnoj nezi i drugim faktorima, možemo učiniti da izgledamo mlađe. Važnu ulogu igra genetika. Takođe, način života se itekako ogleda na koži našeg lica. Budite svesni toga da ne postoji magični tretman kojim ćete ispraviti sve ono što se vidi na licu zbog vaših loših navika. Ako ste pušač, nezdravo se hranite, ne spavate dovoljno i stalno ste pod stresom, to se itekako vidi na vašem licu. Svaka od ovih stvari ostavlja posledice. Takođe, da bi vaše lice izgledalo sveže, treba da budete odmorni i ispavani. Nekadašnji super model Tajra Benks rekla je čuvenu rečenicu – da je najvažnija star u vašem neseseru za šminku kvalitetan noćni san. Međutim, kada su zadovoljeni preduslovi zdravih navika i načina života, koži je potrebna dodatna nega. U kozmetičkim salonima postoji široka ponuda tretmana za podmlađivanje. Važno je da se uz pomoć stručnih saveta fokusirate na problem koji je najuočljiviji na vašoj koži. Nisu samo bore znak starenja, već i opuštena koža, proširene i vidljive pore, kao i pojava fleka i pigmentacija. Za svaki od ovih problema postoji niz tretmana. Neki tretmani sprovode se uz upotrebu moderne tehnologije i najsavremenijih aparata.

Ako mislite da vašem licu treba drastična promena, za vas je onda profesionalna korekcija obrva. Ukoliko ih negujete i oblikujete sami, moguće je da imate poteškoća sa dobijanjem idealnog oblika. Često se dešava da vam u nekim delovima nedostaju dlačice, te da obrve izgledaju asimetrično. Sve se to lako rešava u kozmetičkom salonu. Japansko iscrtavanje obrva prisutno je kod nas na tržištu već skoro čitavu deceniju. Kada se pojavilo bilo je egzotično, ali naišlo je na dobar odziv. I dalje je u fokusu mnogih devojaka, s tim što sada postoje i druge, sve popularnije tehnike korekcije obrva. Puder obrve postale su pravi hit. Ova tehnika je neki oblik trajne šminke. Omogućava da uvek imate uredne i savršeno oblikovane obrve. Vešti kozmetičari kombinuju senčenje sa prirodnim dlakama koje imate – tako da obrve budu simetrične i oblikovane i da prate linije vašeg lica. Postoje pravila kako da oblikujete obrve u odnosu na oblik i položaj očiju, nosa i usta. Na fotografijama „pre i posle“ najbolje se uočavaju razlike i efekat profesionalno oblikovanih obrva. Svrha ovih tretmana je i ušteda vašeg vremena, jer na ovaj način vaše obrve uvek izgledaju uredno.

Kada su trepavice u pitanju imamo minival trepavice, botoks trepavica i nadogradnju. Šta je to što vama treba? Sve zavisi kakve su vaše prirodne trepavice i šta želite da postignete. Ako imate dovoljno duge trepavice, ali vam se ne dopada to što nisu prirodno izvijene na gore, za vas je neki od tretmana kao što minival trepavica, lash lift ili botoks trepavica. Takođe, da napomenemo da se u kozmetičkim salonima radi i farbanje trepavica, ako niste zadovoljni njihovom prirodnom bojom, a nećete stalno da nosite maskaru. Ukoliko niste zadovoljni gustinom i dužinom vaših trepavica, onda je za vas nadogradnja jedan na jedan. Ovako nadograđene trepavice izgledaju veoma efektno. Nemojte insistirati na prevelikoj dužini, jer tako deluju neprirodno i veštački. Poslušajte preporuku iskusnih kozmetičara. Međutim, ako želite veoma guste i duge trepavice, za koje se vidi da nisu prirodne i to je moguće, ako je to vaša želja.

Pored ovih, usluge koje su uvek aktuelne su depilacija, manikir, pedikir i nadogradnja noktiju. Idite redovno na ove tretmane kako biste uvek bili uredni i negovani.

Bolji kozmetički saloni sa kompletnim spiskom usluga, cenama i detaljnim prezentacijama nalaze se na mirandre.com gde možete saznati sve o njima. Pozovite ih i zakažite tretman po izboru, kako biste još danas započeli svoju transformaciju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs