savršena letnja frizura na tri načina

SAVRŠENI TALASI I KOSA PUNA VOLUMENA:Tri načina da perfektno stilizujete svoju kosu, bez odlaska kod frizera(FOTO/VIDEO)

Donosimo vam tri načina kako da napravite svršene morske talase, koji će vašoj koji dati volumen i savršeni glamur

Nega
16:52h Autor:
SAVRŠENI TALASI I KOSA PUNA VOLUMENA:Tri načina da perfektno stilizujete svoju kosu, bez odlaska kod frizera(FOTO/VIDEO)
Foto: Instagram / Melbournehairblogger

Lepršavi morski talasi izgledaju savršeno na svim dužinama kose jer joj osiguravaju volumen i glamuroznost na jedan neobavezan način.

Leto donosi nove trendove, a kosa voli opušteni, lepršavi letni stil - morske talase koji daju neodoljivi volumen sjajnoj kosi.

Negovani, zdravi izgled ovog leta je u prvome planu – i na kosi i na licu, a s njim se možete osećati senzacionalno i na plaži, ali i na gradskom asfaltu.

Donosimo tri načina kako da uz peglu ili figaro stilizujete savršene morske talase u kosi

Jednostavni, razigrani i opušteni, blagi talasi u kosi stvaraju dinamičnu igru pramenova i pritom joj daju uvek poželjan volumen. Istovremeno dajući dojam neopterećenosti i stvarajući savršeno nesavršeni izgled, takozvana beach waves frizura poslednjih leta postala je jedan od najistaknutijih beauty trendova. Lepršavi morski talasi izgledaju savršeno na svim dužinama kose jer joj osiguravaju volumen i glamuroznost na jedan neobavezan način. Ali, za takvu frizuru, kosu treba negovati i pripremiti za leto jer svako izlaganje suncu isušuje vlasi.

Kako pripremiti kosu

Stvaranje beach waves frizure bez napora zapravo znači razumevanje da je manje više. Korišćenjem mora proizvoda za stilizovanje stvorićete samo mlitave, masne kovrdže - što nije izgled za kojim težimo. "Ako vam je kosa ravna ili valovita, predlažemo da pripremite sprej s morskom soli", kaže Džastin Marjan, poznata frizerka i ambasadorka marke Ghd za Instyle. Sprejevi s morskom soli imaju laganu formulu koja dodaje volumen i upija prirodna ulja u kosi. Čestice soli poboljšavaju teksturu, što trenutno čini tanku kosu gušćom. Ovo rešenje pruža savršen temelj za oblikovanje definisanih, prirodnih talasa. Za prirodnu kosu ili tipove kose kojima treba puno vlage, sprej s morskom soli može napraviti dehidracijski efekat, pa je najbolje da ga isprobate pre nego što ga nanesete na celu kosu. Marjan također preporučuje kreme za zaglađivanje lokni.

Lokne
Loknefoto: Shutterstock

Metoda ravnanja

Započni temeljnim sušenjem kose kako bi sprečili oštećenje pramenova. "Kosu odvajam na delove od 2 cm i započinjem klizeći peglom od korena, a zatim prema dole dok postepeno uvijam celi pramen kose." Za svaki pramen izmenjujte smer umotavanja kose. Nakon što se sva kosa uvije, pustite je da se ohladi i poprskajte lakom za kosu. Završite razbijanjem talasa češljem sa širokim zubcima.

Talasi na plaži u obliku slova "S" još su jedan jednostavan stil koji se može postići peglom za kosu. Obuhvatite pramen kose u peglu kako bi stvorila prvi zavoj. Zatim oblikujte potez peglom u obliku slova "S". Ponovite ovu tehniku ​​kroz kosu, izostavljajući vrhove, kako bi postigla prirodan izgled. Kako bi omogućili da talasi traju više od jednog dana, pobrinite se da uzimate male delove kose i pustite da se kosa potpuno ohladi pre nego što razbijete talase češljem, predlaže Marjan, koja takođe preporučuje spavanje na svilenkastoj jastučnici kako bi kovrdže bile još postojanije.

Metoda pomoću figara

Trik u postizanju beach waves pomoću uvijača je veličina cevi. Uobičajena je zabluda da što je cev veća, talasisu kovrsžaviji, ali to je pogrešno. Ako vam je kosa kratka i koristite veliku cev, koristite metodu kojoj je suđen neuspeh. Korišćenje velike cevi na kratkoj kosi rezultiraće velikim kovrdžama koje više nalikuju na smotuljke nego na talase.

Ako imate kratku ili srednje dugu kosu, odlučite se za figaro promera 2,5 centimetra. Ako imate dugu kosu ili želite raspuštenije kovrdže, idite na cev od 3,5 cm. "Da bi stvorila svoje talase, počnite uzimati 2 cm kose", kaže Mandi Tauber, slavna stilistkinja i ambasadorka Oribea. "Držeći pramen okomito, postupno omotajte kosu oko cevi."

Metoda pletenice

Još jedan prilično jednostavan način postizanja beach waves je pletenje pletenice. "Podelite kosu niz središnji deo leđa i podelite je na dva velika dela", kaže Tauber. "Dalje, nanesite proizvod po svom izboru. Nakon pripreme kose, napravite po jednu veliku pletenicu sa svake strane i prođite fenom. "Ostavite pletenice da se ohlade, otkopčajte ih i razmrsite valove rukama", kaže Tauber. "Završite s nanošenjem malo ulja, poput Oribe Gold Lust negujućeg ulja za kosu, kako bi zagladili talasei dodali kosi sjaj."

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs