Obratite pažnju

Depilacija bikini zone: Kako sprečiti bol i lomljenje dlačica u korenu

Da bi depilacija bila uspešna, treba pripremiti područje. Ako je koža suva, dlačice je teško ukloniti jer se lome u korenu. Koži je zato potrebna voda koje će da spreči isušivanje, a nekoliko dana pre same depilacije preporučuje se da bikini zonu mažete hidratantnom kremom
Nega
21:02h Autor:
Depilacija bikini zone: Kako sprečiti bol i lomljenje dlačica u korenu
Foto: Thinkstock

Kako biste izbegli najčešće probleme u vezi sa depilacijom, evo na šta treba da obratite pažnju. Depilaciju bikini zone često prate urasle dlačice, a kozmetičari tvrde da se rizik od njih smanjuje redovnom depilacijom voskom.

Brijače

je bolje da izbegavate zato što mogu da iziritiraju kožu i da uzrokuju infekcije, naročito ako su oštrice tupe. Takođe, treba da izbegavate preusko donje rublje, naročito nekoliko dana nakon depilacije. Ono pritiska dlačice što može da promeni njihov smer rasta.

Šta se krije ispod gaćica - OVDE saznajte vezu između intimne frizura i karaktera.

Koliko treba da pričekate između svakog tretmana

Bikini zonu treba da depilirate svakih tri do šest nedelja, ali treba da počnete i nekoliko meseci pre leta. Dlačice će vremenom zbog korišćenja voska da oslabe, pa će i razmak između svakog tretmana da se produži. Ne preporučuje se da odmah po uklanjanju dlačica krenete na plažu, ali ako ne možete da odolite, područje namažite kremom sa zaštitnim faktorom kako bi se sprečilo crvenilo i upala.

Sprečite lomljenje dlačica u korenu

Da bi depilacija bila uspešna, treba pripremiti područje. Ako je koža suva, dlačice je teško ukloniti jer se lome u korenu. Koži je zato potrebna voda koje će da spreči isušivanje, a nekoliko dana pre same depilacije preporučuje se da bikini zonu mažete hidratantnom kremom. To će pomoći u boljem zadržavanju vlage, omekšaće kožu i samim tim olakšaće uklanjanje dlačica.

Šta muškarci vole tamo dole pročitajte OVDE.

Kako da sprečite bol

Depilacija bikini zone može da bude jako bolna, ali ako se redovno održava, vremenom će zbog slabljenja korena dlačica da bude manje neugodna. Osim toga, pre depilacije ne preporučuje se da pijete alkohol jer zateže pore i otežava uklanjanje dlačica. Ona je najbolnija za vreme PMS-a jer su žene tada najosetljivije na bol. Zato se depilacija ne preporučuje nedelju dana pre menstruacije.

Umirite kožu nakon depilacije

Bol od depilacije voskom ublažiće hladne obloge koje treba da stavite na bikini zonu. To će da suzi pore i smanjiće upalu. Nakon toga kožu nahranite hidratantnom kremom. Dan do dva posle depilacije najbolje je da nosite lepršavu odeću kako bi se smanjio pritisak na osetljivo područje i sprečila iritacija.

Sprečite svrab

Nakon depilacije može da se javi svrab koji najčešće uzrokuje sintetički vosak. Bolji izbor je prirodni vosak koji se zagre dok ne dostigne temperaturu kao i telo, pa se potom nanosi na kožu. To će da spreči svrab i peckanje.

Na šta sve treba da pazite u salonu za depilaciju

Kod depilacije u salonu važno je da je vosak pripremljen posebno za svakog klijenta, odnosno da se ne koristi isti jer raste rizik od infekcija. Takođe, alati koje kozmetičarka koristi treba da budu dezinfikovani ili po mogućstvu novi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs