Saveti za lepotu

Brojevi koji će vam pomoći u lepoti: Ovo svaka žena mora da zna!

Koliko često smete da perete kosu, koliko puta da radite piling, koja temperatura pegle za kosu ili figara je dozvoljena, proverite u tekstu ispod
Nega
17:12h Autor:
Brojevi koji će vam pomoći u lepoti: Ovo svaka žena mora da zna!
Foto: Shutterstock

Svaka žena ima svoj specijalni tretman za lepotu koji redovno praktikuje. Bilo da je to odlazak u neki od salona ili recepti za lepotu u slobodnom izvođenju, stručnjaci kažu kako za sve postoji idealan broj pa tako i za lepotu.

Ovo su brojevi koji garantuju lepotu i koje svaka žena mora da zna:

1-2

Broj nedeljnih šamponiranja koji je najzdravije za vašu kosu i teme. Svakodnevno šamponiranje isušuje kosu i zatvara pore ukoliko se šampon dobro ne ispire. Kosu perite jednom do dva puta nedeljno, a između pranja se poslužite suvim šamponom.

2-3

Brojevi koji pokazuju koliko puta nedeljno morate uraditi piling kože. Naravno, govorimo o nežnom pilingu koji će ukloniti nečistoće iz pora bez oštećivanja kože. Ukoliko imate problematičnu ili hiperosetljivu kožu, držite se donje granice, odnosno, piling radite samo 2 puta nedeljno.

3

3 meseca možete zadržati maskaru u opticaju, ali nakon tog vremena je morate baciti. Sa obzirom da je često koristite, na četkici maskare brzo se nakupljaju bakterije pa nije dobro koristiti je duže od 3 meseca.

7

Broj koji pokazuje koliko puta nedeljno morate isprati četkice i spužvice za šminkanje ako se borite sa aknama. Žene sa kožom koja nije problematična mogu ih ispirati jednom nedeljno, ali ako je vaša koža puna akni, svakodnevno ispiranje (ili špricanje antibakterijskim sredstvom) najbolji je izbor.

24

Ako koristite svaki dan kremu sa zaštitnim faktorom, smanjujete rizik od prevremenog starenja kože za 24 posto.

30

Minimalni zaštitni faktor koji preporučuju dermatolozi. Sledeći put kad posegnete za faktorom broj 8, setite se ovog teksta i razmislite o zdravlju svoje kože.

375

Maksimalna temperatura koja sme doći u dodir sa vašom kosom. Pre korišćenja pegle ili figara, na kosu obavezno nanesite proizvod za zaštitu kose od toplote.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs