Lep i negovan izgled

Kako do savršenih noktiju: Tri načina da prestanete da ih grickate

Ako patite od ružne navike da grickate nokte, sigurno vas muče upaljene zanoktice i izgled ruku, a da ne spominjemo i brojne infekcije kojima se izlažete. Pokušajte da primenite neki od ovih saveta i rešite se muke
Nega 26.03.2014. - 15:28h Autor: lisa.rs
Foto: Thinkstock

Ružna navika grickanja noktiju ostavlja neprijatne estetske i zdravstvene posledice. Upaljena koža, crvenilo, neugledni rubovi nokta, svima sa ovim problemom je to manje-više poznato, prenosi Lisa.rs.

 

Uz ružan izgled ruku, oni koji pate od ove navike izlažu se i zdravstvenom riziku jer učestalim stavljanjem prstiju u usta unose na stotine virusa i bakterija iz okoline.

 

Negovana žena je ona koja ima zdrave i lepe nokte, a manikir je obavezan. Više o tome pročitajte OVDE.

 

Ova tri saveta daju rezultate u borbi protiv grickanja noktiju:

 

1. Namažite nokte preparatom gorkog okusa i nepodnošljivog mirisa

 

Jedna mogućnost je da nabavite lak za nokte koji je namenjen upravo za one koji ih grickaju - zbog gorkog ukusa, neće vam biti baš prijatno da stavljate prste u usta. Druga mogućnost je da sami napravite preparat koji će baš kod vas najbolje funkcionisati - dodajte u kremu za ruke malo ribljeg ulja ili neku drugu supstancu čiji miris ne volite.

 

Šta oblik noktiju govori o vama saznajte OVDE.

 

2. Zaposlite ruke vežbanjem, stiskanjem loptice ili prebacivanjem novčića

 

Jedan od razloga za grickanje noktiju je dosada! Zato zaposlite prste - okrećite u šakama jin-jang kugle, stiskajte lopticu, vrtite novčić - sve što će vam smanjiti dosadu (a i stres) može da pomogne. Možete i da masirate prste - takva razbibriga je znatno zdravija.

 

3. Stavite na vidno mesto fotografiju svojih noktiju

 

Fotografišite svoje prste i nokte i stavite sliku pored fotografija lepo negovanih noktiju koji vam se dopadaju. Nemojte sedeti skrivajući prste od sebe i od drugih. Unutrašnja motivacija je najvažnija i zato, hrabro krenite u okršaj sa ovom navikom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...