Manikir nije presudan

Negovana je ona žena koja ima zdrave i lepe nokte: Manikir nije neophodan!

Da bi vam nokti bili lepi i negovani nije potrebno da idete na manikir, samo je potrebno da koristite prirodna ulja i da s vremena na vreme odmorite od lakiranja
Nega
08:44h Autor:
Negovana je ona žena koja ima zdrave i lepe nokte: Manikir nije neophodan!
Foto: Shutterstock

Ukoliko se vaši nokti lome, pucaju, listaju, vrlo je verovatno da vam nedostaje neki vitamin ili mineral, ili da vašim noktima treba dodatna nega. Pročitajte nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da vaši nokti budu zdravi i da se problemi sa pucanjem i listanjem noktiju vremenom umanje.

Maslinovo ulje za negu noktiju

Jednom nedeljno uronite nokte (prethodno odstranite lak s noktiju) u maslinovo ulje 20 minuta. Nakon ovog tretmana obrišite nokte i namažite hranjivom kremom za negu noktiju (dobar način da uštedite novac i vreme jeste da kupite kremu za negu ruku i noktiju – tako ćete ujedno negovati i ruke i nokte).

Napravite sami ulje za negu noktiju

U nekoliko kašika maslinovog ili bademovog ulja ukapajte 10 kapi ricinusovog ulja. Ricinusovo ulje pomaže rast noktiju i neguje kožicu oko noktiju. Smesu ulja sipajte u staklenu bočicu (može vam poslužiti stara bočica od kapi za nos). Ovim uljem možete negovati nokte svaki put kada menjate lak za nokte, ili svakoga dana (ukoliko ne koristite lak za nokte svakodnevno).

Evo nekoliko recepata za pravljenje ulja za negu noktiju, više pročitajte OVDE.

Napravite pauzu u lakiranju noktiju

Jedno mesečno ili više puta napravite pauzu u lakiranju noktiju i odstranjivanjem laka za nokte agresivnim sredstvima. Ovako ćete pomoći u obnavljanju vaših noktiju (posebno ukoliko ih u tom periodu negujete i promenite lose navike u ishrani).

Napravite vitaminsko-mineralni test

Ovaj test moguće je i besplatno napraviti u bolje opremljenim apotekama, kao i kod lekara. Ukoliko se nokti lome ili listaju, velika je verovatnoća da vam nedostaje neki vitamin ili mineral (ili više njih). Unosom tih vitamina i minerala (ishranom i suplemetima) možete vaše nokte ponovo da oživite.

Rešite se zanoktica, više pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs