KOSA ĆE VAM ZASIJATI

Preporodiće vašu kosu: Domaći šampon od belog luka je otkriće! Evo i zašto! (RECEPT)

Navikli smo da je beli luk odličan za mnoge stvari, ali da je toliko dobat i za našu kosu - to je prijatno iznenađenje!

Nega
Autor:
Preporodiće vašu kosu: Domaći šampon od belog luka je otkriće! Evo i zašto! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kada pomislimo na beli luk, pomislimo i na njegov specifičan miris koji je jak i postojan. Zaista nam nije ni palo na pemet da ga koristimo za kosu! Ali, stvari se menjaju, pa tako i na tržištu imamo sve više šampona od belog luka, sa mnogo lepšim mirisom.

Saznajte u čemu je tajna šampona sa belim lukom i šta on sve može da uradi za vašu kosu.

Beli luk utiče na oporavak kose

Beli luk daje kosi novi sjaj i oporavlja je iz korena. Utiče na brži rast kose i što je najbitnije, kosa više neće opadati u velikim količinama. Ako niste zadovoljni kvalitetom svoje kose i ako vam se čini da ona postaje sve tanja, da se sve više krza i lomi, onda je pravi trenutak da mislite o njenom oporavku, dok još nije kasno.

Kosa će ponovo početi da raste!

Ako ste uvideli da vaša kosa iz nekog razloga mnogo opada, a novih vlasi nema ni na vidiku, onda razmislite o tome da počnete da koristite ovaj prirodni šampon. Kada ga kupujete, dobro pročitajte deklaraciju, jer on ne sme da sadrži parabene i sulfate. Beli luk u sebi ima antibiotska svojstva, što znači da će uništiti sve bakterije na temenu i da će očistiti svu nagomilalu nečistoću. Kada teme može slobodno da diše, nova kosa će moći da raste.

Na ovaj način, kosa će postati bujnija, sjajnija i gušća! Takođe, beli luk dobro deluje i kada je perut u pitanju, može da je otkloni za kratko vreme.

Možete ga napraviti i kod kuće

Ako želite da budete sigurni da će šampon biti 100% prirodan, onda je najbolje da ga napravite kod kuće. Biće vam potreban jedan obični šampon koji ne sadrži sulfate i parabene. Možete ga pronaći i u supermarketu, i u apoteci. Prirodni šampon je baza, a osim toga, treba nam i 15 čena belog luka i malo maslinovog ili kokosovog ulja. Kokosovo ulje se koristi zbog prijatnijeg mirisa, ali možete da koristite i maslinovo, bez brige.

Čenove luka treba da obradite u blenderu. Mešate ga sa vodom, dok ne dobijete ređu, kremastu smesu. Ulje će pomoći da se luk sjedini i da se ne odvaja. U blender sipajte i šampon, pa sve dobro smiksajte. Sada je ostalo samo da premestite šampon u određenu bočicu i da počnete da ga koristite.

Kako se koristi šampon od belog luka?

Šampon od belog luka, koristi se kao i običan. Možete da ga upotrebljavate prilikom svakog pranja. Vaša kosa će vremenom postati jača i lepša, a dlaka će biti kvalitetnija i neće otpasti tako lako!

Koliko je vremena potrebno za prve rezultate?

Iskustva govore da ćete prve rezultate videti već posle nedelju, dve dana. Žene su baš zadovoljne šamponom od belog luka i nikom nije delovao nepovoljno na kosu. Zajedničko im je to što su strepile od toga da li će kosa mirisati na luk, ali istina je da većina šampona u sebi ima dodatak određenih pafema, pa je miris prijatan i ne podseća na beli luk.

(Stil.kurir.rs/Mogujatosama)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs