Udovoljite sebi

Ne oklevajte: Ključni načini da promenite svoj izgled!

Za potpuno novi odraz u ogledalu potrebna vam je samo volja. Ne plašite se promena, eksperimentišite, a banalne stvari poput jednonedeljne maske za lice ili drugačije boje ruža, kao i hrabrijeg poteza u frizerskom salonu, učiniće čuda
Nega
19:26h Autor:
Ne oklevajte: Ključni načini da promenite svoj izgled!
Foto: Thinkstock

Ne dozvolite da vam raspoloženje kvari nezadovoljstvo sopstvenim izgledom. Ukoliko smatrate da vam je potrebna promena, da biste volele da izmenite nešto na sebi, na svom fizičkom izgledu, ne oklevajte. Svaka promena prija, bilo da je reč o boji kose, urednijim noktima, drugačijem mejkapu ili načinu vezivanaja marame ili dužine suknje.

Iako se zadovoljstvo sobom ne svodi na fizički izgled, ali svakako može da unese malo promena u vaš život. U nastavku sledi nekoliko "osvežavajućih" ideja.

1. Praktikujte dobru higijenuDobra higijena podrazumeva redovno tuširanje, pranje zuba i lica. Mirisna kupka, svež dah i čisto lice su prvi na listi prioriteta. Pranje zuba dva puta dnevno se podrazumeva, a povedite računa da vam nakon obroka ne ostaje hrane za zubima, dovoljno je da vodom isperete usta. Kako da se izborite sa lošim zadahom i neugodnim mirisima tela, pogledajte OVDE.

2. Vodite račina o kožiKad god možete, pred spavanje nakon tuširanja počastite svoju kožu hidratantnim mlekom za telo. Ne zaboravite da što češće mažete ruke kremom, i tokom dana.

Jako je bitno da nikada ne legnete sa šminkom na licu, a kako da pravilno očistite lice pred spavanje, pročitajte OVDE. Osim toga, dovoljno je da na lice jednom nedeljno stavite masku. Postoji veliki broj maski i pilinga koje možete da napravite sami, uz pomoć namirnica iz vaše kuhinje. Na primer, u čašicu pomešajte još mlaku oceđenu kafu i med. Dodajte vaše mleko za čišćenje kože lica kako biste dobili razmazivu smesu. Nanesite je na lice i dekolte i ostavite da odstoji deset minuta pre nego što je isperete. Poznato je da se kofein vrlo brzo apsorbuje i pomaže da se uklone toksini iz kože. OVDE pročitajte još nekoliko recepata za domaće maske za lice protiv starenja, bora, umora, mitisera...

Vodite računa o noktima. Ukoliko ste do sada koristili bezbojne lakove ili one u boji kože, promenite malo. Probajte neke svetlije ili tamnije nijanse, eksperimentišite, na uredno skraćenim i oblikovanim noktima, svaka boja je lepa. OVDE pročitajte pet fantastičnih trikova za boje i manikir.

3. Kosa i šminka

Ukoliko vam je oduvek bila želja da promenite boju kose, pređete iz svetlije u tamniju nijansu, uradite to. Nema potrebe da se plašite i sputavate sebe. Dok ne probate, ne znate kako vam nešto stoji. Promenite dužinu, napravite šiške, uostalom, konsultujte se sa svojim frizerom šta bi vam on preporučio. Kosa raste, imajte to na umu. A, neverovatno je lep osećaj kada u odrazu ogledala vidite svoje novo "JA".

Ali, najviše od svega je bitno da vam kosa bude čista. Dakle, nemate vremena za feniranje, jednostavno je osušite i vežite u punđu. Osim toga, za stavljanje papilotni vam je potrebno svega 5 do 10 minuta, a efekat je mnogo bolji. Ne mora kosa uvek da vam bude ravna, ako ste tako navikli, ili vezana.

Slično je i kada je reč o šminki - dakle, ne morate da se držite ustaljenih obrazaca. Ako vam je dosadio vaš crveni ruž, probajte neki svetliji, ali i malo sasvim neutralnog sjaja za usne može da učini da se osećate drugačije. Male trikove šminkanja pogledajte OVDE.

4. Garderoba i aksesoariSvaki dan se držite iste proverene odevne kombinacije i samoj sebi ste dosadile. Volite pantalone i nosite ih, ali ne morate uvek na isti način. Umesto jedenostavne majice uz njih, dodajte neku maramu, koju možete da vežete na više načina. Više o tome pogledajte OVDE. Unesite malo boje u vaš garderober, što ne znači da bi trebalo da se odreknete klasične crne i bele košulje ili sakoa, već da ih osvežite košuljama ili majicama u boji. Počastite sebe nekom novom krpicom ili jednostavno osvežite neku staru na koju ste odavno zaboravile da je uopšte imate. Posvetite malo pažnje svom garderoberu.

Uostalom, ne dozvolite da vam minđuše, ogrlice, narukvice samo skupljaju prašinu ili stoje uredno složene, nosite ih, menjajte, kombinujte.

Izbacite iz glave misli poput "to meni ne stoji", "nisam ja za to", ukoliko nešto potajno želite da probate, to i uradite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs