Primenite

Ovsena kaša: Šest recepata za primenu u svrhu lepote!

Prirodni recepti za negu kože ne moug da odmognu, oni samo pomažu i veoma su dobrodošli za negu tela, lica i kose
Nega
15:58h Autor:
Ovsena kaša: Šest recepata za primenu u svrhu lepote!
Foto: Thinstock

Ovsana kaša bogata je fitohemikalijama koje umiruju iziritiranu i oštećenu kožu. Ona nežno čisti nečistoće i izaglađuje lice pa je zato i neizostavan deo u domaćim maskama. Osim što deluje kao piling, odličan je tonik za kožu jer uklanja višak ulja i sprečava svrab.

Piling za kožu

Sastojci: 1 kašika ovsene kaše, 1 kašika limunovog soka, 2 kašike jogurta

Priprema: Pomešajte sve sastojke. Dobijenu pastu kružnim pokretima umasirajte u lice i ostavite da deluje 10 minuta. Nakon toga isperite. Ovsena kaša će očistiti odumrle stanice kože i nečistoću, limunov sok će dezinfikovati lice, a jogurt će nahraniti kožu.

Napravite prirodnu masku koja menja botoks, pročitajte više u tekstu OVDE.

Nega ruku

Sastojci: 5 kašika ovsene kaše, 2 kašike meda, kašika maslinovog ulja, kašika mleka

Priprema: U blender stavite pet kašika ovsene kaše, dve kašike meda, kašika maslinovog ulja i kašika mleka. Pomešajte sastojke i nanesite masku na ruke. Potom navucite rukavice i ostavite da deluje 30 do 60 minuta. Ova maska idealna je za osetljivu kožu zato što je nežna i umiruje iritaciju.

Za suvu kožu napravite masku od mandarine, više u pročitajte u tekstu OVDE.

Kupka za telo

Sastojci: Pola kašike ovsene kaše, eterično ulje po želji

Priprema: U kadu tople vode dodajte pola kašike ovsene kaše i nekoliko kapi eteričnog ulja po želji. Dobar izbor je lavanda jer deluje opuštajuće. Uživajte u kupki 20 do 30 minuta. Zobena kaša ima antioksidativna svojstva, deluje protiv upala i omekšava kožu. Prednost ove kupke jest u tome što u njoj može uživati bilo koji tip kože.

Tretmani koje biste trebali primenjivati svaki dan, tekst pročitajte OVDE.

Šampon za suvo pranje

Osim za kožu, ovsena kaša odlična je za vlasište i deluje poput prirodnog šampona za suvo pranje. Dovoljno je nekoliko zrna utrljati na teme pa potom raščešljati. Zobena kaša će upiti višak masnoća pa će kosa duže vremena izgledati sveže.

Napravite mirisni piling od ruže i kokosovog ulja, više pročitajte u tekstu OVDE.

Ovsena kaša za opekotine od sunca

Ona je bogata lipidima i proteinima koji pomažu koži da zadrži vlagu i sprečava isušivanje. Upravo zbog toga pomaže u lečenju opekotina od sunca, uklanjanju crvenila i ublažavanju ekcema. Dovoljno je samo ovsenu kašu staviti na 20 minuta u hladnu vodu i naneti na opečeni deo tela te ostaviti dok se ne osuši.

Sve o namirnicama iz svakodnevne ishrane koje mogu da vam pomognu u nezi tela pročitajte OVDE.

Maska protiv akni

Sastojci: 3/4 šoljice ovsene kaše, voda

Priprema: U posudu stavite 3/4 šoljice ovsene kaše i šoljicu vode pa kuvati minutu do dve. Nakon što se ohladi, nanesite na lice i ostavite da deluje 10 do 20 minuta. Zobena kaša nežno uklanja nečistoće iz pora i deluje umirujuće zbog čega je odličan izbor za upaljenu kožu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs