LICE BEZ TRAGOVA STARENJA

Svako može da ih primeni: 4 pravila nege kože Francuskinja zbog kojih izgledaju duplo mlađe!

One su žene sa najlepšom kožom, na njihovom licu se ne vide tragovi starenja, a sve to zahvaljujući ovim jednostavnim pravilima

Nega
Autor:
Svako može da ih primeni: 4 pravila nege kože Francuskinja zbog kojih izgledaju duplo mlađe!
Foto: Shutterstock

Ovim damama je na prvom mestu nega, pa tek onda sve ostalo, poput garderobe i šminke. Lepa i negovana koža lica je imperativ, ako njih pitate, a pravila kojima se vode, treba usvojiti.

Njihova koža je blistava, a ten uvek savršen. Izgledaju barem deceniju mlađe, a evo u čemu se krije njihova tajna. Ovih pravila se čvrsto drže:

1. Dobra nega ne mora da bude i skupa

Mišljenje da su samo skupi proizvodi i kvalitetni je najveća zabluda. Za lep izgled njihove kože nisu zaslužni skupi preparati, već pravi izbor.

U Francuskoj se žene kunu u one najpristupačnije proizvode. Sastav na kremama treba dobro pročitati pre kupovive, a one najradije biraju one koje u sebi sadrže pantenol kako bi umirile eventualne iritacije od šminke. U borbi sa borma im pomažu one koje sadže vitamin E, kao i kolagen.

2. Micelarna voda je magična

Trude se da im nega bude što prostija, ali da koži obezbede sve što joj je potrebno. Kada je reč o čiščenju lica i skidanju šminke micelana voda je neprikosnovena. Ona će na najbolji način očistiti svu prljavštinu sa lica, ali je dovoljno nežna da ne naruši zaštitnu barijeru.

3. Crveno vino je dobro za kožu

Postoji još jedan razlog zbog kojeg Francuskinje imaju tako sjajnu kožu, to je zato što piju čašu dobrog crnog vina. Crno vino je puno antioksidanata, koji deluju protivupalno, obnavljaju ćelije i pomažu koži u proizvodnji kolagena.

4. Manje je više

U Francuskoj, kako za modu, tako i za negu važi pravilo - manje je više. Iako je tržište preplavljeno mnogobrojnim proizvodima, poenta je da vi ne isprobate baš sve. Trudite se da nega bude što jednostavnija. Samo ono neophodno i rezultati će biti sjajni.

Kada koristite previše proizvoda, efekat je potpuno suprotan od očekivanog. Tako ćete samo opteretiti kožu i onemogućiti joj da diše. Dakle, micelarna voda, pantenol, krema ili serum sa vitaminom E i kolagenom i čaša dobrog vina, sve što je jednoj ženi potrebno kako bi joj koža bila blistava i mladolika.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs