Sigurna i laka upotreba

Glatka koža bez dlačica - san svake žene!

Bez štetnih posledica po kožu

Nega
Autor:
Glatka koža bez dlačica - san svake žene!
Foto: Promo

Verovatno vam se, kao i većini žena, dogodilo da pred važan izlazak posečete nogu brijući je, da vam se upali koža posle depilacije pa ne možete da nosite omiljenu haljinu? A kada samo pomislite koliko ste novca potrošile na sve preparate za skidanje dlačica? Koja bi žena mogla i da pomisli da će jednoga dana moći da kupi aparat za epilaciju i da sama, kod kuće, uradi tretmane kojima će sebi skratiti muke. Zima je najbolji period u kom bi trebalo da počnete sa tretmanima, jer ćete do leta dobiti ono o čemu ste sanjali – glatku, nežnu kožu bez dlačica!

Koji aparat koristiti i šta znači IPL

Dame koje koriste Philips Lumea IPL primetile su preko 78% smanjenja dlačica na nogama nakon samo 12 tretmana, ali krenimo iz početka. Pre svega, želimo da vam objasnimo šta znači oznaka IPL.

IPL (Intense pulsed light) je intenzivno pulsirajuće svetlo, inovativan i napredan metod uklanjanja dlačica baziran na svetlosti koji se prvobitno koristio samo u profesionalnim salonima, a koji je Philips prilagodio za sigurnu i laku upotrebu u kućnim uslovima. Aparat primenjuje nežne svetlosne impulse na koren dlake i stimuliše dlaku da uđe u fazu mirovanja. Kao posledica, dlaka prirodno otpada i ponovni rast je usporen, čime dobijamo dugotrajan efekat kože bez dlačica.

foto: Promo

Zašto u inicijalnoj fazi Lumea mora da se koristi na svake dve nedelje

Zbog ciklusa rasta dlake, svi folikuli ne proizvode dlaku u isto vreme, jer će neki biti u fazi mirovanja. IPL tretira samo folikule dlake koje rastu. Kao posledica, jedan IPL tretman će imati dejstvo na folikule koji aktivno rastu u tom periodu, tako da je jednim tretmanom, grubom procenom, tretirano 60% dlačica. Naravno, sve zavisi od dela tela koji tretiramo, tako da se, inicijalno, IPL tretman preporučuje na svake 2 nedelje, kako bismo bili sigurni da su sve dlačice tretirane.

foto: Promo

Pažljivo sa izlaganjem kože suncu/solarijumu pre i posle tretmana

Kožu ne bi trebalo da izlažete suncu najmanje 48h pre tretmana, jer može da izgori ili da bude crvena. Ukoliko se i dogodi da izgorite, Lumea se ne sme koristiti sve dok crvenilo na koži potpuno ne prođe. Nakon tretmana, preporučujemo da se sačeka najmanje 24h pre nego što tretirane površine izložite suncu, jer može doći do iritacija na koži. Ista pravila važe i za solarijum, jer emituje UV zračenja, kao i sunce.

Važno je naglasiti da svetlo koje Lumea emituje ne može da ošteti kožu. Proizvodi iz Lumea asortimana imaju integrisan UV filter koji osigurava da svetlost tretira isključivo dlaku, a ne kožu.

Na kojim delovima tela se koristi Philips Lumea IPL

Kada kupite ovaj aparat, uz njega ćete dobiti i četiri nastavka za razlličite delove tela:

  • Dodatak za lice
  • Dodatak za telo
  • Dodatak za pazuh
  • Dodatak za bikini zonu
foto: Promo

Obratite pažnju na uputstvo, jer su nastavci dizajnirani prema specifičnom obliku zone koju tretiramo. Takođe, svaki dodatak ima tačnu veličinu okvira kroz koju se emituje svetlost. Sigurni smo da ćete, ukoliko sledite uputstva, do leta imati glatku kožu bez dlačica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs