Prirodno i jeftino

Uklonite dlake sa lica: Epilacija kod kuće

Soda bikarbona, apotekarski jod, ulje koprive, kao i beli luk vaši su prirodni saveznici za uklanjanje neželjenih dlačica sa lica
Nega
16:16h Autor:
Uklonite dlake sa lica: Epilacija kod kuće
Foto: Shutterstock

Postoje različite metode uklanjanja dlaka sa lica. Neke od njih su zaista efikasne, uključujući elektroepilaciju, foto- i lasersku epilaciju, ali nisu nimalo jeftine i zahtevaju veće izdatke.

Nasuprot tome, razmotrićemo narodne metode epilacije dlaka na licu u kućnim uslovima, koje ne zahtevaju posebne finansijske izdatke, a podjednako su efikasne.

1. Domaće sredstvo za uklanjanje dlaka - soda bikarbonaOvaj tretman je neophodno raditi uveče, pred spavanje. Zalijte 1 kašiku sode bikarbone sa 200 ml ključale vode, promešajte i ostavite da se ohladi. Umočite u rastvor mali komadić vate ili gaze, malo ocedite i stavljajte na mesto (mesta) gde rastu neželjene dlake. Zalepite flasterom i ostavite preko noći. Ujutro, nakon uklanjanja zavoja, obavezno namažite hranljivu kremu na problematične delove. Već posle 2-3 tretmana primeticete pozitivan rezultat: dlake sa lica počeće da opadaju.

2. Drugo narodno sredstvo protiv dlaka na licu - običan apotekarski jodZa pripremu ovog narodnog leka potrebno je: 2 ml joda, 1,5 ml amonijaka, 40 ml 96%-og alkohola i 10 ml ricinusovog ulja. Sve sastojke promešajte i ostavite dok smesa ne postane bezbojna. Ova smesa utrljava se na delove lica sa nepoželjnom maljavošću ujutro i uveče. Dlake će početi da opadaju posle nekoliko dana korišćenja. Postoje tvrdnje da je ovo rešenje za trajno uklanjane dlaka sa lica.

3. Narodno sredstvo za uklanjanje dlaka na licu – ulje koprive

Recept ovog efikasnog sredstva je poznat od davnina, koristile su ga lepotice 17. veka, a glasi ovako: 3 kašike semena koprive zaliti sa 100 ml bilo kojeg biljnog ulja. Ostaviti da odstoji 14 dana na toplom mestu. Nakon toga, procediti kroz gazu i presuti u staklenu teglicu i zatvoriti poklopcem. Svako veče, komadic vate ili gaze umočen u ulje koprive, staviti na problematične delove lica i ostaviti na pola sata (možete da zalepite flasterom da ne spada). Nakon toga, lice umiti toplom vodom i sapunom.

4. Beli luk kao efikasno sredstvo za uklanjanje dlaka na licuSveže isceđenim sokom od belog luka, brisati problematične delove lica nekoliko puta dnevno. Sok belog luka držati na licu pola sata, za postizanje maksimalnih rezultata. Nakon toga isprati toplom vodom i namazati kremom.

Koju god predloženu metodu da izaberete, svaka od njih će pomoći vama da se izborite sa ovim problemom i učinite kožu vašeg lica nežnom i lepom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs