Nije samo za bore

Botoks pomaže kod seksualnog poremećaja

Lekari u Turskoj uspeli su da uz pomoć botoksa olakšaju tegobe pacijentkinjama koje pate od trajnog genitalnog poremećaja zbog koga su neželjeno i nekontrolisano uzbuđene
Medicina 21.11.2013. - 10:41h Autor: Tanjug
Foto: Shutterstock

Botoks se koristi u svrhu uklanjanja bora i mladolikog izgleda, ali medicinski stručanjaci kažu da se koristi i u tretmanu žena koje pate od trajnog genitalnog poremaćaja (PGAD) zbog koga su žene uvek uzbuđene.

 

Ovaj stresni seksualni poremećaj uzrokuje sponatno, neželjeno i nekontrolisano uzbuđenje koje je nevezano za seksualne želje, a koje može da potraje satima, danima ili duže, pri čemu im orgazam pruža olakšanje na samo nekoliko sati.

 

Lekari u Turskoj uspešno su izlečili dve žene koristeći inekcije botoksa da bi blokirali leđni živac koji klitoris čini osetljivijim, piše portal Kliks. Obe pacijentkinje su kazale da su simptomi smanjeni, pa se veruje da je taj poremećaj povezan upravo s tim nervom.

 

"Botoks redukuje električnu aktivnost u živcu tako da žena oseti olakšanje bez upale tog živca", rekao je dr Patrik Bovler, ekspert za botoks. PGAD je prvi put opisan 2001. godine i nije poznat tačan broj žena koje pate od ovog poremećaja, jer se mnoge žene stide da zatraže pomoć.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...